10.9.11

Ρυθμίζονται οφειλές δικαιούχων δανείων από τον ΟΕΚ

TH δυνατότητα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας έχουν δικαιούχοι στεγαστικών δανείων. Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, οι δικαιούχοι μπορούν να εξοφλήσουν το ποσό και τις κάθε είδους επιβαρύνσεις 1) εφάπαξ με ποσοστό έκπτωσης 80% επί των επιβαρύνσεων ή 2) σε 6 έως 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με ποσοστό έκπτωσης 50% επί των επιβαρύνσεων και ελάχιστο ποσό δόσης τα 100 ευρώ.
Ακόμη η δυνατότητα σε δικαιούχους οι οφειλές των οποίων είναι ενήμερες ή υπάρχει ρύθμιση εφάπαξ καταβολής στη ληξιπρόθεσμη οφειλή, να εξοφλήσουν εφάπαξ την οφειλή τους, με ποσοστό έκπτωσης για το πρώτο έτος προεξόφλησης 3% επί της ετήσιας δόσης, το οποίο αυξάνεται κατά 3% για κάθε έτος.
Oσον αφορά τους δικαιούχους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ ως άνεργοι ή μακροχρόνια άνεργοι με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 20.000 ευρώ, παρέχεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των μηνιαίων δόσεων το αργότερο έως τις 31.12.2012 και ισόχρονης επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δόσεων.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η 31η.12.2011.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου