15.9.11

Εξαιρείται η Εκκλησιαστική περιουσία από το νέο τέλος!

Θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για τον διπλασιασμό του χαρατσιού στα ακίνητα, κυρίως διότι εξαιρούσε την περιουσία της Εκκλησίας. Επειτα από εντονότατες διαμαρτυρίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση ανακάλεσε και διευκρίνισε ότι από τον φόρο εξαιρούνται μόνο οι θρησκευτικοί και λατρευτικοί χώροι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το βράδυ έσπασαν τα τηλέφωνα στη Βουλή και στο γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλη Εξαρχου από αγανακτισμένους βουλευτές που ζητούσαν στη σχετική απόφαση να συμπεριληφθεί και η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας. Επίσης, ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έφθασαν σε σημείο να τηλεφωνήσουν στον ίδιο τον Πρωθυπουργό ζητώντας του να «διορθωθεί το λάθος, την ώρα που μακροχρόνια άνεργοι καλούνται να πληρώσουν εξοντωτικά τέλη».
Μάλιστα η βουλευτής Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη εκφράζοντας την αγανάκτησή της στα «ΝΕΑ», είπε πως το γεγονός ότι εξαιρούνται χιλιάδες ναοί που βρίσκονται στη χώρα «είναι ντροπή, με υπερβαίνει και δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει από τη Βουλή». Η βουλευτής Τρικάλων σημείωσε πως αυτό «ίσως είναι για μένα η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», κάνοντας λόγο για εξόφθαλμη αδικία.
Επίσης ο Θανάσης Οικονόμου δήλωσε ότι «η σχετική ρύθμιση - που εξαιρεί τις εκκλησίες - μάς γυρίζει πίσω» και κάλεσε την κυβέρνηση να επανεξετάσει με ψυχραιμία σήμερα το θέμα «συνειδητοποιώντας την αδικία». «Πληρώνει ο κάθε πικραμένος, οπωσδήποτε πρέπει να μπει τέλος και στην Εκκλησία» είπε στα «ΝΕΑ» ο βουλευτής Ιωαννίνων. Και η Μαρία Θεοχάρη σχολίασε ότι «πρέπει να συμβάλουν όλοι και στο πλαίσιο αυτό η Εκκλησία θα πρέπει να πρωτοστατήσει».ΤΑ ΝΕΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου