1.9.11

Συνάντηση Παν.Αλευρά Γ.Μπέζου για θέματα υγείας της Μεσσηνίας !

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 01.09.2011 με κοινή πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κ.Παναγιώτη Αλευρά και του Διοικητή του Γ.Ν.Καλαμάτας κ.Γεωργίου Μπέζου, με στόχο την επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών ένταξης στο ΕΣΠΑ κατασκευής του Κ.Υ.Αίπειας.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης από πλευράς της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ο κ.Παναγιώτης Γιαννακέας Διευθυντής Τεχνικών Έργων ο κ. Δημήτριος Καλδής Προϊστάμενος Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος και η κ.Κων/να Μαραβά, Πολιτικός Μηχανικός και ο κ.Δημήτρης Μουτζούρης υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και από πλευράς Νοσοκομείου ο κ. Παναγιώτης Χαρίτος, Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας, η κ.Σοφία Κορακοβούνη, Πολιτικός Μηχανικός, ο κ.Χρήστος Αρχοντής, Νομικός Σύμβουλος του Νοσοκομείου καθώς και οι μελετητές του έργου κ.Γεώργιος Κυριακόπουλος και κ.Ηλίας Κλημεντίδης.
Στις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων για ακόμη μία φορά επιβεβαιώθηκε η απόλυτη σκοπιμότητα και σημασία του έργου και αποφασίστηκαν οι επόμενες κινήσεις που μεθοδικά θα πρέπει να γίνουν προκειμένου το έργο το συντομότερο δυνατό να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι η οικοδομική άδεια του έργου έχει εκδοθεί από το Δεκέμβρη του 2010 και ως φορέας υλοποίησης θα οριστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στο μεταξύ Στάλθηκε σήμερα Πέμπτη 01.09.2011, για δημοσίευση στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) και στον Ελληνικό Τύπο η περιληπτική διακήρυξη για την προμήθεια του Μαγνητικού Τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 1.000.000 €.
Επίσης δόθηκε σήμερα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας η έγκριση δημοπράτησης του έργου «Προμήθεια Αξονικού Τομογράφου» προϋπολογισμού 450.000 € και αναμένεται η δημοσίευση της περιληπτικής διακήρυξης την επόμενη εβδομάδα.
Έτσι λοιπόν το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας με το νέο έτος θα έχει προμηθευτεί τον ανωτέρω ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Αναρτήθηκε σήμερα Πέμπτη 01.09.2011 στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου η απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ της κτιριακής αναβάθμισης του Κ.Υ.Αγίου Νικολάου, προϋπολογισμού 121.800 € υπογεγραμμένη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη.
Έτσι ανοίγει ο δρόμος το επόμενο διάστημα δημοπράτησης του έργου. Ταυτόχρονα τις επόμενες ημέρες υποβάλλεται στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο πλήρης φάκελος για την ένταξη στο ΕΣΠΑ και του έργου της κτιριακής αναβάθμισης του Κ.Υ.-Α.Ν.Μ Πύλου συνολικού προϋπολογισμού 235.000 €.
Και στα δύο ανωτέρω έργα φορέας υλοποίησης έχει οριστεί το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου