15.9.11

Στη Λήμνο το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο του κόσμου ;

Η επένδυση θα ξεπεράσει τα 2 δις. Ευρώ !
Ένα μεγάλο τεχνολογικά επίτευγμα, το μεγαλύτερο Υπεράκτιο Αιολικό Πάρκο του κόσμου, είναι πολύ πιθανό να κατασκευαστεί ΒΑ της Λήμνου και συγκεκριμένα ανοιχτά του ακρωτηρίου της Πλάκας.
Μια επένδυση με πολύ υψηλό κόστος κατασκευής, ισχύος 500 MW, που, αν υλοποιηθεί, θα φέρει προβολή και οικονομική ανάπτυξη όχι μόνο στη Λήμνο αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Μια μεγάλη επένδυση στην περιοχή που πρέπει να υλοποιηθεί, καθώς το συγκεκριμένο έργο σε συνδυασμό με τη γραμμή διασύνδεσης με την ηπειρωτική Ελλάδα ανάγεται σε έργο εθνικής σημασίας, αφού μειώνεται δραστικά η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας.
Πέρα, βέβαια, από το γεγονός ότι αποδεδειγμένα πλέον οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι οι πιο φιλικές μορφές ενέργειας προς το περιβάλλον, κοστίζουν λιγότερο και είναι κρίμα να μην αξιοποιηθεί το υψηλό αιολικό δυναμικό που υπάρχει στη συγκεκριμένη περιοχή της Λήμνου.
Την συγκεκριμένη επένδυση, της τάξης των 2 δις. σχεδόν ευρώ, θα κατασκευάσει, εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, η RF Energy AE, μια εύρωστη ελληνική εταιρία που επιδιώκει να κάνει σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και έχει μετόχους τον Όμιλο Φειδάκη και τον Όμιλο Ρέστη.
Μια εταιρία που έτσι κι αλλιώς διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία στην ανάπτυξη και διαχείριση Αιολικών Πάρκων. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο μηχανικό για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα στη Λήμνο, κ. Αντώνιο Μένεγο, το συγκεκριμένο Αιολικό πάρκο θα είναι μεγαλύτερο και από αυτό που κατασκευάστηκε πρόσφατα στην Αγγλία, ισχύος 300MW, με εκατό μηχανές, αλλά μικρότερης ισχύος από αυτές που θα τοποθετηθούν στη Λήμνο. Το έργο στη θαλάσσια περιοχή της Λήμνου προβλέπεται να έχει 100 ανεμογεννήτριες ισχύος 5 MW η κάθε μία και να παράγει «πράσινη» ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει 500.000 νοικοκυριά περίπου, όσο δηλαδή μία πόλη στο μέγεθος της Θεσσαλονίκης, ενώ η λειτουργία του θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 1.730.976 τόνους ετησίως!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου