30.9.11

Σε οριακό σημεία εξεταστική και εξάμηνο στα πανεπιστήμια

Οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια φθίνουν συνεχώς αφού έχουν φθάσει ήδη στα 102 τμήματα, ωστόσο η εξεταστική, ακόμη και το εξάμηνο βρίσκονται σε οριακό σημείο, ενώ ορισμένα πανεπιστήμια έχουν ξεπεράσει ήδη το όριο.
Παρόλ΄ αυτά σε πολλές σχολές λαμβάνονται αποφάσεις για συνέχιση των καταλήψεων, όπως έγινε στη Νομική, όπου χθες βράδυ, σύμφωνα με τους ίδιους τους φοιτητές, αποφασίστηκε συνέχιση της κατάληψης με οκτώ ψήφους διαφορά. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ξανάκλεισαν όλα τα Τμήματα του Παντείου όπου είχαν λήξει οι καταλήψεις.
Το ΤΕΙ Αθήνας, από την άλλη πλευρά, προειδοποιεί ότι θα αναστείλει τη λειτουργία του, αν δεν λάβει πιστώσεις και δεν εγκριθεί η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού. Σε σχετική επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Δ. Νίνος αφού επισημαίνει ότι στο τρίτο μεγαλύτερο ΑΕΙ της χώρας, με 28.000 σπουδαστές ο τακτικός προϋπολογισμός μειώθηκε κατά 60% περίπου, ενώ εγκρίθηκαν μόνο θέσεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού, τονίζει: «Εάν εσείς δεν αντιμετωπίσετε άμεσα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι επανειλημμένες περικοπές ανθρώπινου δυναμικού και δαπανών, το ΤΕΙ Αθήνας θα αναγκαστεί να αναστείλει τη λειτουργία του με τραγικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία στις κρίσιμες ημέρες που διανύουμε».
Την ίδια ώρα αυξάνονται οι καταλήψεις σε σχολεία, σε ολόκληρη τη χώρα. Αν και καθημερινά ο Οργανισμός Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων αποστέλλει βιβλία στα σχολεία και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες έχει προωθηθεί το 40% των βιβλίων, οι μαθητές επικαλούνται την έλλειψή τους και συνεχίζουν τις καταλήψεις.
Σήμερα το μεσημέρι, οι φοιτητές πραγματοποιούν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ προγραμματίζονται και νέες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια.
Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια προγραμματίζουν και οι μαθητές για την ερχόμενη εβδομάδα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου