9.9.11

Καταπέλτης ο Ραγκούσης για Ολυμπία οδό !!

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων !
"Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το Υπουργείο Οικονομικών, και συνολικά η Κυβέρνηση εργάστηκαν και εξακολουθούν να εργάζονται συστηματικά για την επίλυση των προβλημάτων και τη συνέχιση της κατασκευής των έργων", στην Ολυμπία Οδό υπογραμμίζει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Υποδομών σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης της κοινοπραξίας Ολυμπία Οδός Α.Ε. Όπως αναφέρει το υπουργείο, "εδώ και αρκετές εβδομάδες με απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, επιβεβαιώθηκε ότι η κατεύθυνση του Δημοσίου ήταν και παραμένει να εξευρεθούν αποδεκτές λύσεις στο πλαίσιο των Συμβάσεων Παραχώρησης το συντομότερο δυνατό.
Συγκεκριμένα:
Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου αποτελεί πρωταρχική συμβατική υποχρέωση του Παραχωρησιούχου. Τα έργα, όπως πολύ καλά γνωρίζει η Ολυμπία Οδός ΑΕ, σταμάτησαν γιατί οι τράπεζες σταμάτησαν την χρηματοδότησή τους. Παρ’όλα αυτά το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, καταβάλλει προσπάθειες να ξεκινήσει άμεσα η επαναχρηματοδότηση των έργων από τις Τράπεζες.
Η Ολυμπία Οδός ΑΕ επίσης γνωρίζει καλά ότι το Δημόσιο σήμερα δεν έχει καμία εκκρεμότητα σε σχέση με το έργο. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, το Δημόσιο είναι συνεπές στις πάσης φύσεως συμβατικές οικονομικές του υποχρεώσεις προς τον Παραχωρησιούχο. Εκκρεμότητες υπήρχαν, όπως οι απαλλοτριώσεις, μέχρι το καλοκαίρι του 2009. Όμως σε κάθε περίπτωση τα θέματα αυτά ρυθμίζονται συμβατικά και δεν μπορούν με κανένα τρόπο να αποτελέσουν λόγο διακοπής της χρηματοδότησης και αναστολής των κατασκευών του έργου.
Η μείωση των διοδίων που έχει προτείνει το Δημόσιο, όπως καλά γνωρίζει ο Παραχωρησιούχος, δεν πρόκειται να επηρεάσει στο παραμικρό τη χρηματοδότηση του Έργου.
Όσο όμως ο Παραχωρησιούχος θα απομακρύνεται από την πραγματικότητα, καθώς και από το Πλαίσιο Συναντίληψης που έχει συνυπογράψει, τόσο θα δυσκολεύει τη εξεύρεση λύσης.
Η Κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, τον φορολογούμενο πολίτη και τα έργα. Επομένως ο Παραχωρησιούχος οφείλει να ανταποκριθεί με υπευθυνότητα, όχι μόνον στις συμβατικές του υποχρεώσεις, αλλά και στην προσπάθεια που έχει αναλάβει το Δημόσιο για να κρατήσει τα έργα αυτά αλώβητα από την οικονομική κρίση, ώστε να εξακολουθήσουν να αποτελούν βασικούς συντελεστές για την αύξηση της απασχόλησης και την ανάπτυξη της Χώρας".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου