22.9.11

Πήγε στη Βουλή με γάλα και ένα καρβέλι ψωμί !!

Την ώρα που ολοκλήρωνε την ομιλία της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη και χωρίς να το καταλάβει κανείς, ανέβηκε στο βήμα η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη κρατώντας ένα μπουκάλι γάλα και ένα καρβέλι ψωμί.
Δείχνοντας το καρβέλι και το γάλα η κα Κανέλλη είπε:
"0,60 και το γάλα 2 ευρώ. Σύνολο 2,60 ευρώ ημερησίως μόνο γι' αυτά. Τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 950 ευρώ το χρόνο μόνο γι' αυτά. Θυμάμαι Στ. Μάνο με τουβλάκια προεκλογικά και μη πείτε πως σας χάλασα το ντεκόρ Βουλής."
Από κάτω άρχισαν να ακούγονται αντιδράσεις αλλά η κα Κανέλλη συνέχισε λέγοντας: "Στα δύσκολα το γάλα ζεσταίνεται και γίνεται παπάρα..."
Τότε παρενέβη ο Ευάγγελος Αργύρης ο οποίος ασκούσε χρέη προεδρεύοντος και είπε: "Δεν είναι εικόνα αυτή..."
Η κα Κανέλη απτόητη κατέθεσε το καρβέλι στα πρακτικά της Βουλής και είπε:
"Σας έφερα αυτά να τα δείτε γιατί με την εικόνα παίζετε. Άκουσα χθες και υπουργό σας (Μόσιαλο) που ήρθε από το εξωτερικό και λέει όχι στα προνόμια (βουλευτών), έτσι θα μας σώσει. Δε σώζεται η πατρίδα με πεθαμένους πολίτες. Θα κρεμαστείτε σε πολιτικό - ιστορικό πάσαλο! Σαν την εποχή Βουλγαροκτόνου, αφήνετε έναν αόματο ανά 6.000...."
Kαι συνέχισε : "Σας ευχαριστώ και μπορώ να σας διανέμω και το ψωμί και το γάλα που κάνει καλό στην οστεοπόρωση, και βιταμίνες έχει. Η μόνη λύση οι εκλογές."
Tότε το κ. Αργύρης της είπε : "Να πάρετε το ψωμί... Δεν κατατίθενται αντικείμενα στα πρακτικά..." Και η κα Κανέλη μονολόγησε : "Σκουπίδια..."
Η βουλευτης του ΠΑΣΟΚ κα Σούλα Μερεντίτη η οποία μιλούσε λίγο πριν το επεισόδιο είπε: "Εγώ είπα κλέψαμε όνειρα παιδιών. Δεν σας επιτρέπω να μονοπωλείτε αριστερή ιδεολογία και συμπεριφορά. Η χώρα δεν σώζεται με ξεπερασμένες και πεθαμένες πολιτικές."
Και η κα Κανέλλη απάντησε: "Εγώ δεν έκλεψα το όνειρο κανενός παιδιού. Αυτό το μονοπώλιο το αφήνω στην κ. Μερεντίτη."

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου