20.9.11

Έγινε 60 η Τσιτσιολίνα και ακόμα προκαλεί!

Ήταν πορνοστάρ. Έγινε διάσημη γιατί αποκάλυψε το στήθος της σε ζωντανή εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης. Η Ιλόνα Στάλερ, έγινε γνωστή με το όνομα Τσιτσιολίνα και δεν σταμάτησε ποτέ να προκαλεί. Ούτε και τώρα!
Σήμερα όμως έχει βρεθεί στο κέντρο μιας έντονης δημόσιας διαμάχης εξαιτίας της βουλευτικής σύνταξης ύψους 39.000 ευρώ ετησίως που πρόκειται να αρχίσει να εισπράττει από τον Νοέμβριο, με τη συμπλήρωση των 60 της χρόνων.
Αυτό το ισόβιο επίδομα θα καταβληθεί στην ουγγρικής καταγωγής πορνοστάρ ως αποζημίωση για το γεγονός ότι θήτευσε ως βουλευτής της ιταλικής Βουλής για πέντε συναπτά έτη, από το 1987 ως το 1992.
«Κέρδισα αυτά τα χρήματα και είμαι περήφανη για αυτό. Όλοι οι πολιτικοί που είναι πρώην μέλη του Κοινοβουλίου δικαιούνται αποζημίωση και πιστεύω ότι είναι δίκαιο να την λάβω και εγώ», λέει η ίδια η Τσιτσιολίνα.
Πράγματι, ως πρώην βουλευτής με μία θητεία στο ενεργητικό της, η Στάλερ δικαιούται ό,τι ακριβώς ορίζει ο νόμος, όμως σε μια εποχή σκληρής λιτότητας κατά την οποία οι πολιτικοί απαιτούν οδυνηρές θυσίες από τον ιταλικό λαό, οι -για πολλούς υπέρογκες- βουλευτικές αποζημιώσεις βρίσκονται στο στόχαστρο πολιτών και Τύπου.
Σύμφωνα με πρόσφατη εκτίμηση, το πλήθος των Ιταλών πολιτικών κοστίζει στους φορολογούμενους σχεδόν 1,3 δισ. ευρώ ετησίως, καθώς με τέσσερα επίπεδα διακυβέρνησης -εθνικό, τοπικό, επαρχιακό και κοινοτικό- η χώρα διαθέτει έναν υπερβολικό αριθμό εκπροσώπων.



ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου