8.9.11

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης - έναρξη στις 12 Σεπτεμβρίου

Εντυπωσιασμένοι από τις συνθήκες οι αθλητές που προπονούνται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης αυτές τις μέρες στην πόλη της Καλαμάτας.
Ως αποτέλεσμα της απόλυτα επιτυχημένης διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2010 στην Καλαμάτα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία AIDA International έχει αναθέσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης 2011, στο Δήμο Καλαμάτας και το Free-diving Club του κ. Σταύρου Καστρινάκη.
Η πρόταση της Καλαμάτας επικράτησε, έναντι των προτάσεων από τις Μπαχάμες και τη Σαντορίνη, σε διεθνή ψηφοφορία που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2010 με τη συμμετοχή των Εθνικών Ομοσπονδιών 30 χωρών.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση Ελεύθερης Κατάδυσης ετησίως στον κόσμο και στο παρελθόν έχει διοργανωθεί από: Βανκούβερ/Καναδάς, Ίμπιζα/Ισπανία, Σαρδινία/Ιταλία, Σαρμ ελ Σέηχ/Αίγυπτος, Οκινάουα/Ιαπωνία, Λονγκ Άιλαντ/Μπαχάμες κ.α
Αξίζει να σημειωθεί ότι από πλευράς συμμετοχών το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Καλαμάτας θα είναι το μεγαλύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε ποτέ!
Οι καταδύσεις πραγματοποιούνται στο χώρο 1 ν.μ. δυτικά του ξενοδοχείου Messinian Bay και οι αθλητές αυτές τις μέρες προπονούνται για τις αγωνιστικές ημέρες που θα ακολουθήσουν:
12 - 14 Σεπτεμβρίου -> 4ο Μεσογειακό Κύπελλο Ελεύθερης Κατάδυσης και
17 - 24 Σεπτεμβρίου -> Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης
Στις διοργανώσεις αυτές συμμετέχουν περίπου 170 αθλητές από 32 χώρες, 30μελής οργανωτική ομάδα, προπονητές, συνοδοί κ.α.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου