27.8.11

Στάχτες και αποκαΐδια στην Αρκαδία !

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Αρκαδία όπου όλη την νύχτα, δυνάμεις της πυροσβεστικής, του δήμου Τρίπολης και εθελοντικές οργανώσεις, υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη των πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Δεσινιώτη, έδωσαν και δίνουν πραγματικά σκληρή μάχη με τις φλόγες, περιορίζοντας ουσιαστικά την μεγάλη έκταση που είχε το πύρινο μέτωπο.
Η γενική εικόνα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με χθες το βράδυ, ενώ εκτιμάται ότι ως τώρα έχουν αποτεφρωθεί περί τα 10.000 στρέμματα καλλιεργειών, χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.
Η φωτιά καίει δάσος μεταξύ των χωριών Αγριακόνα, Καλτεζές και Δάφνη και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Από νωρίς το βράδυ επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι των χωριών που χθες το μεσημέρι εκκενώθηκαν.
Την νύχτα μετά από αίτημα του δήμου Τρίπολης, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με στόχο την εκτίμηση της κατάστασης που έχουν δημιουργήσει τα μέτωπα των πυρκαγιών στα χωριά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δυσμενής κατάσταση.
Αφού εκτιμήθηκαν τα δεδομένα, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος μαζί με τρεις αντιδημάρχους Τρίπολης, επισκέφθηκε το κέντρο επιχειρήσεων Πελοποννήσου της Πυροσβεστικής και μετά κατευθύνθηκαν στις πληγείσες περιοχές και συγκεκριμένα στο χωριό Πάπαρι, εξετάζοντας επιτόπου την κατάσταση και έδωσαν τις απαραίτητες κατευθύνσεις.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να κάνουν ρήψεις νερού αεροσκάφη ενισχύοντας το έργο των επίγειων δυνάμεων, αφού η φωτιά καίει σε δυσπρόσιτη περιοχή.
Συνεργεία της ΔΕΥΑ Τρίπολης αποκαθιστούν βλάβες που προκλήθηκαν από την χθεσινή φωτιά προκειμένου να υδροδοτηθεί το χωριό της Δάφνης.
Χωρίς ρεύμα είναι τα χωριά Καλτεζές, Κουβέλια, Μαυρογιάννη, Δάφνη και Αγριακόνα, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ και ιδιώτη αντικαθιστούν στύλους της ΔΕΗ που κάηκαν.
Η φωτιά που πέρασε χθες από τα χωριά Πάπαρι, Δάφνη και Μανιάτη προκάλεσε ελάχιστες ζημιές σε αγροικίες, αποθήκες και σταυλικές εγκαταστάσεις, ενώ δεν κάηκε κανένα σπίτι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου