4.8.11

Προκλητικές αγγελίες !!

Ότι οι εργοδότες έχουν ξεφύγει είναι γνωστό. Αλλά ως εκεί; Διαβάστε τις πιο κάτω αγγελίες που ψάρεψε πρόσφατα εργαζόμενος που αναζητά εργασία μέσω διαδικτύου:
-ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ οργανισμό ζητούνται άτομα με πολύ καλό γραπτό λόγο, για πρακτική εκμάθηση δημοσιογραφίας, δυνατότητα μελλοντικής συνεργασίας επ' αμοιβή. Αποστολή βιογραφικών…….
-ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ εφημερίδα ζητούνται δόκιμοι υποψήφιοι δημοσιογράφοι, με άριστο γραπτό λόγο και πολύ καλή γνώση σε θέματα διεθνή ή κοσμικά ή άμυνας - διπλωματίας ή media, για πρακτική εξάσκηση και δυνατότητα μόνιμης συνεργασίας. Αποστολή βιογραφικών….
Και στις δυο αγγελίες το «τυράκι» είναι η «δυνατότητα μόνιμης συνεργασίας». Απλήρωτη εργασία, δήθεν εξάσκηση και η… φάκα είναι στημένη για τους χιλιάδες άνεργους πτυχιούχους που αναζητούν κάποια επαγγελματική διέξοδο. Υπάρχουν όμως και οι πιο προκλητικοί «εργοδότες» που δεν υπόσχονται καν «μόνιμη συνεργασία», αλλά…προσκλήσεις σε event! Διαβάστε τι δημοσιεύτηκε λίγο καιρό πριν:
-ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ για ηλεκτρονικό περιοδικό πολιτισμού με 8 χρόνια παρουσίας στο Internet ζητούνται από όλη την Ελλάδα για κείμενα που αφορούν όλο το φάσμα της μουσικής, του θεάτρου, του κινηματογράφου, των εικαστικών και των events γενικότερα, χωρίς απαραίτητα προϋπηρεσία στη σύνταξη κειμένων, απαραίτητα με όρεξη για να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά στην ομάδα του περιοδικού. Παρέχονται προσκλήσεις στα events και τις συναυλίες όσων συμμετέχουν – δεν παρέχεται μισθός (!).paratypos

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου