27.8.11

Μεγάλη προσέλευση στην Γιορτή Λαλαγγίδας στο Βλαχόπουλο !

Πλήθος κόσμου έλαβε μέρος στην γιορτή Λαλαγγίδας και Ελαιολάδου που διοργάνωσε χθές βράδυ ο Σύλλογος Γυναικών Βλαχόπουλου στην κεντρική πλατεία του χωριού .
Η Λαλαγγίδα ένα παραδοσιακό διατροφικό έδεσμα ήταν συνυφασμένο με το ξεκίνημα της ελαιοσυγκομιδής σε μία κατ΄εξοχή αγροτική περιοχή όπως είναι το Βλαχόπουλο .
Η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Πύλου – Νέστορος στάθηκε αρωγός στην εκδήλωση στηρίζοντας έτσι ήθη και συνήθειες παλαιότερων εποχών που τείνουν να εκλείψουν στις μέρες μας . Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Πύλου – Νέστορος Τάσος Τσορώνης ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μπαχούμας ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Άγγελος Χρονάς οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Γαιτάνης και Α.Ψαλίδας, ο πρόεδρος του συνδέσμου εξαγωγέων Πελοποννήσου Ηλίας Κανάκης , ο πρόεδρος του συλλόγου Βλαχοπουλαίων Αθήνας Γιώργος Χρονάς καθώς και η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Μεταμόρφωσης Γαρυφαλιά Μανιάτη .
Κάτοικοι και επισκέπτες απόλαυσαν τις παραδοσιακές λαλαγγίδες από τα χέρια των μελών του συλλόγου συνοδεία καλοψημένης γουρνοπούλας και άλλων εδεσμάτων με καλή μουσική ,άφθονο κρασί και παγωμένη μπύρα διασκεδάζοντας έως τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. http://metamorfosis-messinias.blogspot.com/

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου