26.8.11

Έχεις τατουάζ; .....Τα μπογαλάκια σου και δρόμο…!!

Μπορεί τώρα τελευταία να έχουν γίνει της... μόδας τα τατουάζ και οι χένες, όμως για την Ελληνική Αστυνομία φαίνεται πως παραμένει ένα σύμβολο του υποκόσμου!
Διαφορετικά και για κάποιον άλλον λόγο δεν θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε αυτό που αναγράφεται στην προκήρυξη για την πρόσληψη 1.400 ειδικών φρουρών που δημοσιεύτηκε τον προηγούμενο μήνα. Και είναι κάτι που για πρώτη φορά εντάσσεται ως προϋπόθεση, και μάλιστα βασική, σε ανάλογη προκήρυξη και παρ' όλα αυτά μέχρι σήμερα μάλλον έχει περάσει στα... ψιλά από πολλούς. Και ποιο είναι αυτό;
Ότι δεν έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό της πρόσληψης όσοι φέρουν στο σώμα τους τατουάζ. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη γίνεται στην πρώτη κατηγορία της ενότητας που αφορά στα προσόντα που θα πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι ειδικοί φρουροί αλλά και τις προϋποθέσεις που οφείλουν να πληρούν.
Και πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι: «...έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τη σωματική ικανότητα των υποψηφίων Δοκίμων Αστυφυλάκων και να μην φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ) στο σώμα τους. Φυσικά είναι περιττό να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη προϋπόθεση αφορά άνδρες και γυναίκες που σκέπτονται να ξεκινήσουν κάποτε διαδικασία για τη συμμετοχή τους σε κάποιον διαγωνισμό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Δεν ενοχλεί σε... Λιμενικό και Πυροσβεστική
Δεν είναι, ωστόσο, ίδια η κατάσταση στα υπόλοιπα δύο Σώματα Ασφαλείας. Κι αυτό διότι προκηρύξεις για προσλήψεις δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες ημέρες τόσο για το σώμα του Λιμενικού όσο και για αυτό της Πυροσβεστικής. Στο μεν λιμενικό θα προσληφθούν 340 λιμενοφύλακες και αξιωματικοί, ενώ η πυροσβεστική θα προσλάβει περίπου 4.000 άτομα. Διαβάσαμε με ιδιαίτερη προσοχή και τις δύο σχετικές προκηρύξεις για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στους ανάλογους διαγωνισμούς και δεν βρήκαμε πουθενά καμία προϋπόθεση σε σχέση με τατουάζ, όπως συνέβη στην προκήρυξη της ΕΛ.ΑΣ. Άραγε, δεν ενοχλεί το τατουάζ στο λιμενικό και την πυροσβεστική διότι εκεί είναι πιο... προχωρημένοι ή μήπως απλώς δεν σκέφτηκαν (τα αρχηγεία των δύο σωμάτων) να προσθέσουν κι αυτήν την προϋπόθεση και τώρα που το είδαν στην ΕΛ.ΑΣ. θα το ακολουθήσουν κι εκείνοι στο μέλλον;

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου