11.8.11

Σκόρδο – Το παρεξηγημένο θαύμα της φύσης !

Μα ποιο είναι αυτό το θαυματουργό συστατικό;
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, συνόδευαν το φαγητό των σκλάβων με αυτό για να τους κρατούν υγιείς. Οι ρωμαίοι το έδιναν στους στρατιώτες τους για να τους ενθαρρύνουν. Οι Έλληνες το παρείχαν στους αθλητές τους για να τους κάνουν ταχύτερους. Όσο για τους Κινέζους, αυτοί το θεωρούσαν γιατρικό για όλες σχεδόν τις παθολογικές καταστάσεις συμπεριλαμβανομένων της παχυσαρκίας και της ανικανότητας...
Μα ποιο είναι αυτό το θαυματουργό συστατικό; Το σκόρδο!
Οι ομοιοπαθητικοί και βοτανολόγοι των περασμένων αιώνων, γνώριζαν καλά τις ευεργετικές ικανότητες του σκόρδου στην υγεία.
Αναφορές καταγράφονται πολλές. Ο Ιπποκράτης συνταγογραφούσε σκόρδο για οποιαδήποτε πάθηση. Θεωρούσε ότι μπορούσε να θεραπεύσει ασθένειες όπως τη λέπρα αλλά και τον καρκίνο! Ο Βρετανός ιατρός και αστρολόγος Nicholas Culpeper, θεωρούσε ότι το σκόρδο συνδεόταν με ανεξήγητο τρόπο με τον πλανήτη Άρη. Αποτελούσε ένα φυτό τόσο εξωτικό και με συναρπαστικές ιδιότητες που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι άνηκε στα γήινα περιθώρια. Οι πρόγονοί μας στον τελευταίο πόλεμο το χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύουν πληγές αφού γνώριζαν τις αντισηπτικές του ιδιότητες.
Στις μέρες μας έχει αποδειχθεί ότι το σκόρδο, όντως επιδρά θετικά στην καλή υγεία των ανθρώπων με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, δεν επιτρέπει τη δημιουργία θρόμβων, βελτιώνει την αρτηριακή πίεση, αυξάνει το βάρος γέννησης των νεογνών, καταστρέφει βακτήρια τόσο εύκολα όσο και η πενικιλίνη, εμποδίζει την ανάπτυξη ορισμένων καρκίνων ακόμα και fighting the MRSA superbug that has a terrible grip on British hospitals.
Το 2005, Γερμανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι το σκόρδο επιδρά θετικά στην ανδρική λίμπιντο. Γεγονός εύκολα αποδεκτό, αφού όλοι γνωρίζουν τις ευεργετικές ικανότητες του σκόρδου στο αίμα και την καρδιά.
Πολλοί όμως παραπονιούνται για την έντονη ευωδία του αλλά και για τα προβλήματα χώνεψης που προκαλεί. Το μυστικό για να αποφύγετε τα παραπάνω είναι το εξής. Κάθε φορά που θέλετε να καταναλώσετε μια σκελίδα σκόρδο, αφού την ξεφλουδίσετε, ανοίξτε τη στη μέση και αφαιρέστε τον πράσινο μίσχο που θα βρείτε! Αυτό το μικρό τμήμα του σκόρδου είναι που προκαλεί δυσάρεστη αναπνοή και δυσπεψία. Μετά από αυτή τη διεργασία μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε άφοβα για να αρωματίσετε τα φαγητά σας, ενώ παράλληλα θα προσφέρετε στον οργανισμό σας φυσική ώθηση!
Συμβουλές μαγειρικής:
4 σκελίδες σκόρδο προσδίδουν την ίδια γεύση με 20, όταν το φαγητό ψήνετε! Δεν είναι ανάγκη λοιπόν να ξοδεύετε χρόνο και κόπο!
Είναι προτιμότερο να προσθέτετε το σκόρδο στο τέλος του χρόνου μαγειρέματος. Έτσι επιτρέπετε στη φυσική οσμή των άλλων συστατικών να αναπτυχθεί και να μην υπερκαλυφτεί από την έντονη ευωδία του σκόρδου.
Στο τέλος του μαγειρέματος αφαιρέστε τις σκελίδες σκόρδου που έχετε προσθέσει. Όλη η μυρωδιά και η γεύση του έχει απορροφηθεί από το φαγητό σας. healthierworld.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου