3.8.11

Επιστολή Βουδούρη σε Γλέζο για τις Πολεμικές αποζημιώσεις !

“Αγαπητέ Πρόεδρε,
Άκουσα με προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση που κάνατε στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου για το θέμα των κατοχικών οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, τόσο ως βουλευτής του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, όσο και απλά ως έλληνας πολίτης, ότι στηρίζω την δράση σας και θα είμαι στο πλευρό σας για κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην επιτυχή ολοκλήρωση των στόχων σας, που είναι και εθνικοί στόχοι.
Η Ελλάδα έχει την θλιβερή ιδιαιτερότητα να είναι μια από τις χώρες με το πιο ένδοξο αντιστασιακό αγώνα, που τις στοίχησε τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και υλικές ζημιές, και ταυτόχρονα μια από τις πιο αδικημένες, όσον αφορά τις εύλογες αποζημιώσεις που οφείλουν να καταβάλουν οι υπαίτιοι.
Είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο θέμα αυτό, καθώς οι γονείς μου είχαν ενταχθεί στον αντιστασιακό αγώνα κατά των κατακτητών και καθώς θεωρώ ότι διαχρονικά το ελληνικό κράτος, από την εποχή εκείνη, ολιγώρησε στην προώθηση αυτού του θέματος.
Τέλος, θεωρώ ότι η παρούσα οικονομική κρίση που διανύει η χώρα μας, με όλες τις προεκτάσεις της, δίνουν στο θέμα αυτό μια ακόμα πιο οξεία επικαιρότητα.”

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου