11.8.11

« Λουκέτο » και στην ΕΡΑ Καλαμάτας ; Γίναμε χωριό της …Τρίπολης !!

Δύο περιφερειακοί τηλεοπτικοί και δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΤ κλείνουν, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ενώ άλλοι διασώζονται, καθώς λειτουργούν σε πόλεις νομών όπου εκλέγονται υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης.
Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως τα κυβερνητικά στελέχη θέλουν να κλείσουν τον σταθμό της ΕΡΑ στην Καλαμάτα, εκεί δηλαδή όπου εκλέγεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς!
Το σχέδιο προβλέπει ακόμη τη μετατροπή σταθμών σε αναμεταδότες των κεντρικών προγραμμάτων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που διακινεί η κυβέρνηση, το συνολικό κόστος λειτουργίας των 19 περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ και των δύο τηλεοπτικών ανέρχεται σε 13.674.800 ευρώ, εκ των οποίων τα 12.231.000 ευρώ αφορούν τη μισθοδοσία και 1.443.800 ευρώ τις λειτουργικές δαπάνες, με συνολικά 380 εργαζόμενους. Στη λίστα τών προς κλείσιμο σταθμών περιλαμβάνονται οι τηλεοπτικοί της Πάτρας με 13 εργαζόμενους και συνολικό κόστος λειτουργίας 500.000 ευρώ και του Ηρακλείου με 8 εργαζόμενους και 385.000 ευρώ. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που σχεδιάζεται να κλείσουν είναι αυτός της Καλαμάτας και εκείνος του Πύργου. Θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν, αλλά ως αναμεταδότες των κεντρικών προγραμμάτων, διακόπτοντας την παραγωγή τοπικού, αυτοί της Φλώρινας, των Χανίων, της Ρόδου, του Πύργου και της Ορεστιάδας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου