26.8.11

Βενιζέλος σε Νάντια: «Το ταμειακό υπόλοιπο από την εκκαθάριση του Ε.Τ.Α.Ε.Α θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση έργων των πυρόπληκτων»

Με την υπ’ αριθμόν 20096/20-07-11 ερώτησή της προς τον Υπουργό Οικονομικών, η βουλευτής Μεσσηνίας, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, είχε θέσει το ζήτημα της σοβαρής καθυστέρησης στην καταβολή των οφειλομένων ποσών από την κατάργηση του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.
Στην απάντησή του, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος, ενημερώνει την κα. Γιαννακοπούλου ότι το ταμειακό υπόλοιπο που προέκυψε μετά την εκκαθάριση του Ταμείου μεταφέρθηκε στον ειδικό λογαριασμό για την Αρωγή Πυρόπληκτων και θα διατεθεί αποκλειστικά για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των έργων αποκατάστασης και υποδομής των πυρόπληκτων περιοχών που έχουν ήδη εγκριθεί και ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μέχρι του ύψους του εγκεκριμένου προϋπολογισμού τους. Επιπλέον, για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των έργων, θα πρέπει οι φορείς εκτέλεσης των έργων (αρμόδια Υπουργεία και Περιφέρειες), να υποβάλουν σχετικό αίτημα.
Καταλήγοντας, στην απάντηση του προς την κα. Γιαννακοπούλου, ο κ. Βενιζέλος γνωστοποιεί ότι «για την επίσπευση των διαδικασιών χρηματοδότησης των έργων εστάλη η υπ’ αριθμόν 16729/ΔΚΠ/145/14-4-11 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στους φορείς εκτέλεσης των έργων ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου