5.8.11

Σελλασία Λακωνίας : Ξεκινά σήμερα η 8η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού !

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 8η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού, στη Σελλασία Λακωνίας, που διοργανώνεται από το Δήμο Σπάρτης και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού».
Η τριήμερη Γιορτή Ελιάς και Λαδιού περιλαμβάνει περίπτερα έκθεσης αγροτικών προϊόντων από δυναμικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς, συζητήσεις και ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Την έναρξη των εκδηλώσεων θα σηματοδοτήσουν σήμερα στις 19:30 το απόγευμα τα εγκαίνια της έκθεσης, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσική εκδήλωση.
Το Σάββατο ο Σύλλογος Γεωπόνων Λακωνίας διοργανώνει ημερίδα με εισηγήσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση καλλιεργειών, τις επενδύσεις στη μεταποίηση και την εμπορία γεωργικών προϊόντων. Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με συζήτηση για τη βιολογική γεωργία.
Αμέσως μετά θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατο του Σκιαθίτη πεζογράφου, ενώ η δεύτερη ημέρα της Γιορτής Ελιάς και Λαδιού θα κλείσει μουσικά με συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου.
Την Κυριακή, στις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή γενική συνέλευση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού», ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και εκδήλωση για παιδιά.
Στις 6.30 το απόγευμα θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα «Αγροτική ανάπτυξη εν μέσω οικονομικής κρίσης και οι θέσεις των κομμάτων».
Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί από το χορευτικό τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Οινούντος.
Τέλος, η γιορτή της Ελιάς και Λαδιού θα ρίξει αυλαία και θα ανανεώσει το ραντεβού της για την επόμενη χρονιά με ρεμπέτικη βραδιά από τον Μπάμπη Τσέρτο.
Να σημειώσουμε ότι η Γιορτή περιλαμβάνει και όλα τα υπόλοιπα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα της Λακωνίας, δίνοντας πρόσβαση σε όλους τους παραγωγούς-τυποποιητές, οικοτεχνίες και βιοτεχνίες σε αγορές με τις οποίες δεν θα μπορούσαν αλλιώς να έρθουν σε επαφή.
Πέρυσι, το τριήμερο της γιορτής, επισκέφθηκαν τα ενενήντα περίπτερα αγροτικών προϊόντων 25.000 επισκέπτες.
Η γιορτή «ταξιδεύει» και εκτός των συνόρων της Λακωνίας, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη πρόσβαση των τοπικών προϊόντων στις αγορές, με εκθέσεις στην Αθήνα στο Ζάππειο, στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό στο Σύνταγμα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον ΟΛΠ, αλλά και στην Κομοτηνή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου