29.7.11

Πετρέλαιο τέλος για το Νοσοκομείο Καλαμάτας - Από ΑΠΕ η θέρμανση !

Με την υπογραφή από τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α), κ.Ανδρέα Ανδρεαδάκη και την ανάρτηση στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» σήμερα, ολοκληρώνεται και τυπικά η ένταξη της πράξης «Ολική υποκατάσταση πετρελαίου με ηλιοθερμική ενέργεια και υγράεριο, κατασκευή νέας θερμομόνωσης» στο Γ.Ν.Καλαμάτας, προϋπολογισμού 960.000,00 € με κωδικό MIS 340098, στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη».
Το προτεινόμενο έργο αφορά την δραστική αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης και εγκατάστασης θέρμανσης του Γ.Ν.Καλαμάτας και στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή.
Συγκεκριμένα με βάση τα στοιχεία εξόδων η ετήσια δαπάνη στο Γ.Ν.Καλαμάτας το 2010, για την θέρμανση των χώρων, την θέρμανση των ζεστών νερών χρήσης, και του νερού-ατμού για τα πλυντήρια ανήλθε στο ποσό των 720.565,00 € και με την υλοποίηση της προτεινόμενης πράξης η ετήσια δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των 350.955,00 €.
Συνεπώς η ετήσια μείωση των δαπανών προμήθειας καυσίμων εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 369.610,00 €, ήτοι μία μείωση της τάξεως του 51,3%. Ταυτόχρονα η ετήσια μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ανέρχεται στους 507,4 τόνους, ήτοι ποσοστό μείωσης 36,5% (από 1.390,5 τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2) τώρα, σε 883,7 τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2) μετά την ολοκλήρωση του έργου).
Μετά τη σημερινή εξέλιξη ο Διοικητής του Γ.Ν.Καλαμάτας κ.Γεώργιος Μπέζος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με αισθήματα βαθιάς ικανοποίησης εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όλους όσους συνέβαλλαν, ώστε να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΡΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου