1.7.11

Τώρα ξύπνησε… ο Κόλλιας !!

Γράφει το www.best-tv.gr
Ξύπνησε ο τώρα ο δήμαρχος Τριφυλίας Κ. Κόλλιας και ζητά σήμερα!! αρχές Ιουλίου!! οικονομική ενίσχυση του Δήμου Τριφυλίας ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο τοπικό πολιτιστικό στοιχείο όπως αναφέρει στην επιστολή του.
Καλά ρε δήμαρχε δεν σου είπε ο «αετός…» αντιδήμαρχος σου Γ. Σαμπαζιώτης ότι αυτά γίνονται πολύ ποιο νωρίς για να έχουν αποτέλεσμα; η μήπως αυτός ασχολείται με το που θα σου επιβάλει να κάνετε αναθέσεις…; Να τον χαίρεσαι…!
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Κόλλια αναφέρει:
Κύριε Υπουργέ,
Ο νέος «Καλλικρατικός» μας Δήμος Τριφυλίας, που προήλθε από τη συνένωση έξι Δήμων και μιας κοινότητας στο νομό Μεσσηνίας, έχει μια πλούσια παράδοση σε πολιτιστικά και πνευματικά δρώμενα, με πληθώρα εκδηλώσεων, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά ολοχρονίς, αναπληρώνοντας το κενό που βιώνουν οι πολίτες μιας επαρχιακής περιοχής έναντι των πολιτών των μεγαλουπόλεων.
Μπροστά στη δεδομένη οικονομική συγκυρία που έχει πλήξει καίρια και το δικό μας Δήμο αποφασίσαμε εφέτος να στηριχθούμε αποκλειστικά στις δικές μας πολιτιστικές δυνάμεις χωρίς την μετάκληση συνόλων έξω από το Δήμο μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θ’ αναδείξουμε και το παραγόμενο στο Δήμο μας από μόνους τους συμπολίτες μας πολιτιστικό αγαθό .
Οι φιλαρμονικές μας, τα χορευτικά μας σύνολα, οι χορωδίες μας, τα ερασιτεχνικά θεατρικά μας σχήματα, ο Δημοτικός μας κινηματογράφος, οι πνευματικοί Δημιουργοί του τόπου μας, που συντηρούνται και δημιουργούν με μόνη τη συνεισφορά των φιλοπρόοδων συμπολιτών μας, υπό την αιγίδα και το συντονισμό του Δήμου μας, θα συνθέσουν αυτό το καλοκαίρι ένα λιτό μεν αλλά πολύ ενδιαφέρον πολιτιστικό παζλ, που αναβαθμίζει το πολιτιστικό τοπίο, κινητροδοτεί κι επιβραβεύει τις δημιουργικές επιδόσεις των -νέων κυρίως- συμπολιτών μας.
Παράλληλα με τα πολιτιστικά σημαντικά είναι και τα αθλητικά δρώμενα από ερασιτεχνικά σωματεία του Δήμου μας αλλά και ευρύτερα, όπως αγώνες beach volley, κολυμβητικοί αγώνες στο με μύριες οικονομικές δυσκολίες συντηρούμενο κολυμβητήριο (ολυμπιακών προδιαγραφών), ποδηλατικοί αγώνες κλπ.
Όμως και μ’ αυτές τις προδιαγραφές τα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα δε στερούνται κόστους (ηχητικά, φωτιστικά, μεταφορικά, βασικές υποδομές κλπ) που στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία είναι δυσβάσταχτο για το Δήμο μας.
Θα είναι όμως άδικο για όσους μοχθούν και δημιουργούν να νιώσουν εγκαταλελειμμένοι.
Γι’ αυτό κι ο Δήμος μας θα συμβάλλει το κατά δύναμη από το υστέρημά του.
Παρακαλούμε όμως και σας στα πλαίσια των δικών σας δυνατοτήτων να στηρίξετε με την επιχορήγησή σας τις εκδηλώσεις των πολιτιστικών μας Συλλόγων.
Με τιμή,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου