28.7.11

Ιδιοκτήτες ταξί έριξαν λάδια στον δρόμο για να σταματήσουν ….τουριστικά λεωφορεία !

Πανδαιμόνιο επικρατεί από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την απόφαση των ιδιοκτητών ταξί να προχωρήσουν σε αιφνιδιαστική συγκέντρωση στην ακτή Ξαβερίου. Πέντε χιλιάδες ιδιοκτήτες ταξί έκαναν πορεία  στο κέντρο του Πειραιά.
Νωρίτερα επικράτησε ένταση ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και δυνάμεις των ΜΑΤ. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αυτοκινητιστές προσπάθησαν να εμποδίσουν την έξοδο τουριστικών λεωφορείων, που θα μετέφεραν επιβάτες από κρουαζιερόπλοια.
Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, άγνωστοι έριξαν λάδια στην οδό Χατζηκυριακού και έστησαν οδοφράγματα, για να εμποδίσουν την έλευση των λεωφορείων. Η αστυνομία έριξε πριονίδι και χώματα στο οδόστρωμα, για να μπορέσουν να περάσουν τα οχήματα.
Το Λιμενικό ανακοίνωσε ότι στο λιμάνι του Πειραιά έχουν προσεγγίσει σήμερα πέντε κρουαζιερόπλοια, με 5.000 επιβάτες.
Εξάλλου, τις προηγούμενες μέρες οι ιδιοκτήτες ταξί είχαν προειδοποιήσει ότι θα έκαναν αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς σε αρκετά σημεία της χώρας.
Παράλληλα, στο Ηράκλειο Κρήτης οι οδηγοί ταξί έχουν αποκλείσει τις δύο εφορίες.
Εν το μεταξύ το βράδυ της Τετάρτης οι οδηγοί ταξί ζήτησαν άμεσα μία συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση προκειμένου να συζητήσουν όλες τις λεπτομέρειες για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.
Στην επιστολή της προς τον υπουργό, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) ερμηνεύει την αναφορά του κ. Παπανδρέου για διάλογο «χωρίς προκαταλήψεις» ως μήνυμα προς το υπουργείο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου