1.7.11

Δ. Κουσελάς - ΔΕΝ Υποβαθμίζεται το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας !

Μετά τη φημολογία που υπήρξε, σχετικά με την υποβάθμιση του νοσοκομείου Κυπαρισσίας σε κέντρο υγείας και νοσοκομείου βραχείας θεραπείας, ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς επικοινώνησε δύο φορές με τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιχάλη Τιμοσίδη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Νίκολαο Πολύζο. Τους ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων και των φορέων της περιοχής μας και τους υπογράμμισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί καμία υποβάθμιση του εν λόγω Νοσοκομείου.
Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας είναι ένα Νοσοκομείο που καλύπτει υγειονομικά τη Νοτιοδυτική Ελλάδα από τον Πύργο μέχρι την Πύλο, και ιδιαίτερα την τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή της Τριφυλίας-Πυλίας.
Αυτά άλλωστε είχαν αναλυθεί στον κύριο Τιμοσίδη όταν πριν περίπου 3 μήνες τον είχε επισκεφτεί στο γραφείο του με τις Διοικήσεις του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και του ΚΑΦΚΑ.
Ο κ. Τιμοσίδης (στη δεύτερη επικοινωνία που είχε μαζί του σήμερα) καθώς και ο κ. Πολύζος τον ενημέρωσαν ότι:
• Οι προτάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι οι παλιές προτάσεις Λιαρόπουλου που δεν απηχούν τη πολιτική βούληση του Υπουργείου
• Σήμερα το απόγευμα θα δοθεί η πρόταση διαλόγου(βγαίνει στο διαδίκτυο) του Γενικού Γραμματέα κ. Πολύζου με βάση την οποία το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν υποβαθμίζεται.
• Θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με όλες του τις κλινικές του και τα κρεβάτια που διαθέτει χωρίς την παραμικρή αλλαγή. Το μόνο που θα αλλάξει είναι η Διοίκησή του, η οποία θα είναι ενιαία σε επίπεδο Νομού, δηλαδή Διοικητής θα είναι από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και Αναπληρωτής Διοικητής από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Στην Κυπαρισσία θα λειτουργεί ολιγομελές Συμβούλιο Διοίκησης για την καθημερινή Διαχείριση.
• Για τα παραπάνω ο κ. Κουσελάς ενημέρωσε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, τον Σύλλογο των εργαζομένων και τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ.
Ο κ. Κουσελάς θα παρακολουθήσει σε στενή συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους την όλη εξέλιξη, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι διαβεβαιώσεις που έλαβε θα τηρηθούν στο ακέραιο και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα εξακολουθήσει να παίζει τον αναντικατάστατο ρόλο που έχει.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου