28.7.11

Κινηθείτε για το ΕΣΠΑ λέει ο Τατούλης στους δημάρχους

Ουσιαστική κινητικότητα για ενίσχυση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, από τους δημάρχους όλων των νομών της περιφέρειας, σε διαδοχικές συναντήσεις εργασίας που είχε μαζί τους.
Ο κ. Τατούλης έθεσε δύο βασικούς λόγους, για τους οποίους είναι αναγκαία η ενεργοποίηση αυτή. Πρώτον, για να αποδειχτεί ότι μπορεί να διαχειριστεί η περιφέρεια το ΕΣΠΑ παρά την προβληματική κατάσταση στην οποία το παρέλαβε, και δεύτερον, για να αποκτήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη δυναμική που θα αναπτυχθεί, πρόσβαση στους αδιάθετους πόρους των άλλων περιφερειών, η οποία θα την οδηγήσει σε προνομιακή θέση κατά τον σχεδιασμό της 5ης προγραμματικής περιόδου.
Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σε αυτή τη διαδικασία υλοποίησης του ΕΣΠΑ από την αιρετή περιφέρεια, καμία ένταξη δεν θα γίνει αν δεν εξασφαλιστεί η ανταποδοτικότητα του έργου.
Ο κ. Τατούλης κάλεσε τους δημάρχους, να ορίσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εκπροσώπους, με σκοπό τη στενή συνεργασία για τη μελέτη και κατάρτιση του νέου στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όπως είπε, θα συγκροτηθεί μία ομάδα εργασίας που θα διαβιβάσει τις πρώτες σκέψεις της στους δημάρχους και έπειτα από διαβούλευση στα δημοτικά συμβούλια θα διαμορφώσει τις παρατηρήσεις τους. Αυτές θα ενταχθούν στο τελικό κείμενο, το οποίο θα προκύψει από περιφερειακό συμβούλιο και θα ξαναδοθεί στους δημάρχους για τις τελικές τους παρατηρήσεις. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, μέσα από τη διαδικασία αυτή εξασφαλίζεται η συνέργεια και συμμετοχή όλων, αλλά και η ανάληψη της ευθύνης.
Επιπλέον, ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προσληφθούν τρεις σύμβουλοι για την κινητικότητα, την παροχή υπηρεσιών προς τους δικαιούχους και την ευθύνη ωρίμανσης των μελετών σε εκκρεμότητα, αλλά και την προετοιμασία του επόμενου μελετητικού σχεδιασμού για την 5η προγραμματική περίοδο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου