29.7.11

"Ναυάγιο" στη συνάντηση Ραγκούση - Ταξιτζήδων

Πλήρες αδιέξοδο στη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση και των ιδιοκτητών ταξί. "Η απεργία εξελίσσεται κανονικά μέχρι να λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις" δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της μαραθώνιας σύσκεψης.
"Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους" τόνισε.
Ο κ. Λυμπερόπουλος δήλωσε ότι ο κλάδος ζητούσε απαντήσεις αυτή τη στιγμή και όχι χρονικό περιθώριο για ανακοινώσεις ως τον Αύγουστο, όπως προτείνει το υπουργείο Μεταφορών. "Ο υπουργός άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα αλλά δεν μας έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση" ανέφερε.
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ μίλησε για σοκ που έχει υποστεί ο κλάδος, ως προς τα σχέδια για το άνοιγμα του επαγγέλματος, ειδικά μετά την αλλαγή φρουράς στο υπουργείο. Πρόσθεσε ότι οι ιδιοκτήτες ζητούν να εξεταστεί η πληθυσμιακή αναλογία, όπως γίνεται και στην ΕΕ, η διατήρηση της έδρας αλλά και να πάψει η Πολιτεία να δυσφημεί τον κλάδο με δηλώσεις για "μαύρα χρήματα στις μεταβιβάσεις" των αδειών.
Παράλληλα, ο κ. Λυμπερόπουλος, κάλεσε όλους τους συναδέλφους του να απέχουν από επεισόδια και παρεκτροπές, όπως είπε. "Δίνουμε τον πιο δύσκολο και μακρύ αγώνα. Δεν πρέπει να χάνουμε το δίκιο μας με κακές ενέργειες", τόνισε.
Εκνευρισμός και πριν τη συνάντηση
Σημειώνεται ότι η συνάντηση ξεκίνησε με καθυστέρηση 40 λεπτών, πράγμα που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Λυμπερόπουλου, ο οποίος απείλησε να αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Εκτίμησε ότι η καθυστέρηση αυτή ήταν εσκεμμένη, ώστε να ολοκληρωθεί η ομιλία του πρωθυπουργού στην Άρτα και να μην κινητοποιηθούν οι ταξιτζήδες αφού δεν θα γνώριζαν το αποτέλεσμα της συνάντησής του με τον υπουργό.
"Δεν μπορεί να παίζει μαζί μας ο κ.Ραγκούσης", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, ο οποίος τελικά πήρε μέρος στη συνάντηση παρά την καθυστέρηση, η οποία οφείλετο στην μεγαλύτερη διάρκεια της συνομιλίας που είχε ο υπουργός με αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ.
"Παρέμβαση Παπανδρέου"
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση έγινε με παρέμβαση του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα οι επαγγελματίες είχαν στείλει την Τετάρτη φαξ στο πρωθυπουργικό γραφείο, ζητώντας συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου.
Το πρωθυπουργικό γραφείο τούς απάντησε να στείλουν ανάλογη επιστολή στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών όπως και έγινε, με αποτέλεσμα να κλειστεί το ραντεβού.
82 δικογραφίες κατά αυτοκινητιστών
Ογδόντα δύο δικογραφίες, για παρακώλυση συγκοινωνιών κι άλλα συναφή αδικήματα, έχει σχηματίσει η Αστυνομία, από τις 18 Ιουλίου, που άρχισε η κινητοποίηση των αυτοκινητιστών, σε όλη την Ελλάδα.
Στις δικογραφίες αυτές, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., εμπλέκονται συνολικά 6.415 άτομα. Μέχρι στιγμής, οι 35 δικογραφίες έχουν υποβληθεί ήδη στον εισαγγελέα και εμπλέκονται 5.524 άτομα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου