9.7.11

Ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης της Μεσσηνίας

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας και στο Navarino Foundation που στοχεύουν στη συνολική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στην περιοχή !!
Η αναβίωση και αξιοποίηση των τοπικών συνταγών και προϊόντων της Μεσσηνίας και η ανάδειξη της Μεσσηνιακής Κουζίνας, ως μίας από τις καλύτερες κουζίνες της Μεσογείου είναι οι κύριοι στόχοι του προγράμματος «Ανάδειξη και Καθιέρωση της Μεσσηνιακής Γαστρονομικής Παράδοσης» που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε μια αναφορά στις φάσεις του προγράμματος, ενώ ανακοινώθηκαν οι τρεις νικήτριες συνταγές: 1η Στιφάδο από την κ. Βασιλική Πουλέα, 2η Περιβολικό από ζαρζαβατικά του καλοκαιρινού περιβολιού από την κ. Παναγιώτα Μουρδουκούτα, 3η Βλαστάρια γαλατσίδας με παστό και γάλα ή άγρια χόρτα γλυκά από την κ. Τασία Σταυροπούλου.
Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας και στο Navarino Foundation που στοχεύουν στη συνολική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στην περιοχή, και θα ολοκληρωθεί με την τρίτη φάση του προγράμματος. Σε αυτήν οι τοπικοί επαγγελματίες εστίασης της Μεσσηνίας, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν ειδικά σεμινάρια από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου. Τα σεμινάρια, που θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο του 2011, περιλαμβάνουν δύο κύκλους εκπαίδευσης διάρκειας μίας εβδομάδας το καθένα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου