29.7.11

Αυτοψία Π.Τατούλη για τα αιολικά στη Μάνη

Την πραγματοποίηση αυτοψίας σε θέσεις στη Μάνη οι οποίες προορίζονται για εγκατάσταση αιολικών πάρκων έχει προγραμματίσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Τατούλης και οι επικεφαλείς των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά την αναβολή λήψης απόφασης σχετικά με την εγκατάσταση ή μη των πάρκων κατά την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου.
Η αναβολή της συζήτησης έγινε με πρόταση του Περιφερειάρχη, ο οποίος σημείωσε , ωστόσο, ότι «δεν είναι δυνατόν να αποδυναμώνεται με έντονο τρόπο οτιδήποτε βοηθά την ανάπτυξη του τόπου σε μια τόσο δύσκολη χρονικά συγκυρία και από την άλλη πλευρά να γίνεται δεκτό με ικανοποίηση η μεταφορά των σκουπιδιών μας στη Γερμανία, αφού εμείς δεν θέλουμε να τα διαχειριστούμε».
Οι ΑΠΕ ανέφερε ο κ. Τατούλης είναι μεγάλο στοίχημα για τον τόπο και η λειτουργία τους έχουν επιφέρει μείωση κατά 10% στην τιμή της κιλοβατώρας. Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι καμία περιοχή δεν θα κορεστεί με αιολικά πάρκα και ότι ενδιαφέρον της Περιφέρειας είναι το υψηλό επίπεδο συνεννόησης με την τοπική κοινωνία και για το λόγο αυτό ζητείται η γνώμη της αν και από το νόμο δεν είναι απαιτούμενη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου