16.7.11

Δεν είμαστε Ελλάδα...

"Αντίθετα με ό,τι ορισμένοι άνθρωποι δηλώνουν, δεν είμαστε η Ελλάδα. Δεν είμαστε η Πορτογαλία". Με τη φράση αυτή επέλεξε να περιγράψει ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία των ΗΠΑ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την αύξηση του ορίου δανεισμού.
Τα προβλήματα χρέους τα οποία αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν είναι τόσο σοβαρά όσο εκείνα που απειλούν τη σταθερότητα στην ευρωζώνη, είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα, διαβεβαιώνοντας ότι η μείωση του ελλείμματος δεν απαιτεί "ριζοσπαστικά" μέτρα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι "ο χρόνος πιέζει" προκειμένου να βρεθεί λύση αναφορικά με τον αμερικανικό δανεισμό, θυμίζοντας ότι "απέμειναν 24-36 ώρες ώστε να εξευρεθεί ένας συμβιβασμός".
"Αν οι Ρεπουμπλικάνοι μου παρουσιάσουν ένα σοβαρό σχέδιο, είμαι αμέσως έτοιμος να δρομολογήσω εξελίξεις", τόνισε. Ο Πρόεδρος Ομπάμα ξεκαθάρισε επίσης ότι "δεν πρόκειται να αποδεχθεί σχέδιο περικοπής δημόσιων δαπανών, ύψους 2,4 τρισ. δολαρίων, τα επόμενα χρόνια, εάν αυτό το σχέδιο δεν περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων, ώστε τα εισοδήματα να αυξηθούν".
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, δήλωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα προταθεί σχέδιο νόμου για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος και την αύξηση του ανώτατου ορίου του δημόσιου δανεισμού το οποίο χαρακτήρισε "στέρεο".
Το νομοσχέδιο κατήρτισαν μέλη της βουλής που υποστηρίζει το Tea Party. Προβλέπει περικοπές δημοσίων δαπανών, σύμφωνα με πηγές στη βουλή.
"Πάντως, απέχουμε ακόμα από την ύστατη προσπάθεια", τόνισε ο κ. Μπένερ στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, κατά την οποία επέκρινε τόσο τους Δημοκρατικούς, όσο και τον ίδιο τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
"Ούτε οι Δημοκρατικοί, ούτε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρουσιάζουν δημόσια ένα 'πραγματικό σχέδιο'... για σοβαρές περικοπές δημόσιων δαπανών", κατήγγειλε ο Μπένερ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου