29.7.11

Η διαχείριση των σκουπιδιών της Πελοποννήσου αντικείμενο σύσκεψης στη διυπουργική επιτροπή

Η διαχείριση των απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν αντικείμενο της διυπουργικής επιτροπής, που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου και με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο ανατέθηκε στην αιρετή Περιφέρεια από τη διυπουργική, τον περασμένο Φεβρουάριο, ύστερα από διεκδίκηση της Περιφέρειας. Όμως καθώς δεν έχει προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου για προσωρινή και οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος και υπό την απειλή προστίμων από την ΕΕ, κλήθηκε ο περιφερειάρχης να ενημερώσει τη διυπουργική επιτροπή για την πορεία εφαρμογής του σχεδίου που ακολουθείται.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά τη σύσκεψη αναφέρεται ότι «ο περιφερειάρχης τόνισε την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών που επιτεύχθηκε από την ημέρα που μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Αιρετή Περιφέρεια. Παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα τις ενέργειες που έχουν γίνει και τα βήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωσή τους και την άμεση δημοπράτηση του έργου. Επίσης, τόνισε ότι για την επίτευξη των στόχων απαιτείται η δημιουργία ενός ισχυρού ΦοΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την επιτελική συμμετοχή της Περιφέρειας. Η Διυπουργική Επιτροπή υιοθέτησε στο σύνολό τους τις απόψεις του περιφερειάρχη και δεσμεύτηκε για την αμέριστη συμπαράστασή της ώστε η Περιφέρεια Πελοποννήσου να επιτύχει στο σχέδιο της, προκειμένου αυτό να αποτελέσει πρότυπο για όλη τη χώρα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου