23.7.11

Ισλαμικό τέμενος στον Ελαιώνα !

-Στον Ελαιώνα και σε υφιστάμενο δημόσιο κτίριο που θα μετασκευαστεί, προβλέπεται να λειτουργήσει ισλαμικό τέμενος για τους μουσουλμάνους που διαβιούν στην πρωτεύουσα !!
Σε κτίριο της πρώην Ναυτικής Βάσης Βοτανικού, στην περιοχή του Ελαιώνα, το οποίο θα ανακαινισθεί και θα μετασκευασθεί, προβλέπεται να λειτουργήσει το ισλαμικό τέμενος της Αθήνας, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και θα ενσωματωθεί σε υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που ρυθμίζει ενεργειακά θέματα.
Σύμφωνα με τους υφιστάμενους σχεδιασμούς, το τέμενος, το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί 500 πιστούς, δεν θα διαθέτει μιναρέ. Η ανακατασκευή των κτιριακών δομών που θα χρηματοδοτηθεί από το ελληνικό δημόσιο, εκτιμάται ότι θα κοστίσει λιγότερο από τα 15 εκατ. ευρώ, που είχαν εγκριθεί το 2006 για την ανέγερση τζαμιού με κονδύλια.
Η διοικούσα επιτροπή του τεμένους θα αποτελείται από πέντε Έλληνες κρατικούς λειτουργούς και δυο μουσουλμάνους από αναγνωρισμένες ενώσεις τους στην Αθήνα. Ο ιμάμης θα διορίζεται κατόπιν έγκρισης από τον εκάστοτε υπουργό Παιδείας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου