29.7.11

Η Νάντια Γιαννακοπούλου είδε …ιδίοις όμμασι το πρόβλημα των ναρκωτικών και των μεταμοσχεύσεων

Η Νάντια στο κλιμάκιο με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λοβέρδο σε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, για ζητήματα μεταμοσχεύσεων και καταπολέμησης ναρκωτικών !
Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κα. Νάντια Γιαννακοπούλου συμμετείχε την Παρασκευή, 29/07/11, στο κλιμάκιο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής που πλαισίωσε τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λοβέρδο και τον Υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους βουλευτές, Πέλλας κ. Ηλία Θεοδωρίδη και Χανίων κα. Ευαγγελία Κουρουπάκη. Η βουλευτής Μεσσηνίας, στα πλαίσια της επίσκεψης του κλιμακίου, είχε διαδοχικές συναντήσεις και ενημέρωση από τον Πρόεδρο και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων κκ. Αναστάσιο Χατζή και Δημήτριο Γάκη, αντίστοιχα, Διευθυντές Μονάδων Εντατικής Θεραπείας της Βόρειας Ελλάδας, τοπικούς συντονιστές μεταμοσχεύσεων Βόρειας Ελλάδας και την Πρόεδρο του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών κα. Μένη Μαλλιώρη.
Η κ. Γιαννακοπούλου συμμετείχε στη συζήτηση που έγινε σχετικά με τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση από τη Βουλή του νέου νόμου «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις». Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τονίστηκε η υστέρηση της χώρας μας σε δωρητές και μοσχεύματα, γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε η ηγεσία του Ε.Ο.Μ., καθώς όπως αναφέρθηκε «το ποσοστό εθελοντών δοτών οργάνων είναι από τα χαμηλότερα στον κόσμο, ούτε 1% του πληθυσμού, όπως χαμηλά είναι και τα ποσοστά εθελοντών αιμοδοτών και αιμοπεταλιοδοτών». Στη συνέχεια, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την εγγύηση και κατοχύρωση της ασφαλούς εφαρμογής των διατάξεων του νέου νόμου, με χαρακτηριστική αναφορά ότι «η εμπιστοσύνη στο σύστημα, τα πρόσωπα που το διαχειρίζονται και οι νομικές δικλείδες υπό τις οποίες λειτουργεί το πλαίσιο δωρεάς και μεταμόσχευσης οργάνων αποκαθίσταται με το νέο νόμο, που διασφαλίζει τη χρηστή διαχείριση των μοσχευμάτων».
Σε δηλώσεις της κας. Γιαννακοπούλου στο τέλος του πρώτου μέρους της συνεδρίασης για τις μεταμοσχεύσεις, υπογραμμίστηκε η σημασία της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας στην επιτυχία του νέου νόμου, και συγκεκριμένα ότι: «χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο και βαθύτερο, μια δουλειά σε βάθος χρόνου στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, με κύριο πεδίο επικοινωνίας την παιδεία ώστε να μεγαλώσει μια γενιά ανθρώπων με την αλληλεγγύη ως αξία, κι αυτή η γενιά να πιέσει και τους μεγαλύτερους για αντίστοιχες στάσεις».
Στο δεύτερο μέρος της συζήτησης, η κα. Νάντια Γιαννακοπούλου και τα υπόλοιπα μέλη του κλιμακίου συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον Υπουργό κ. Λοβέρδο και την Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κα. Μαλλιώρη, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη και του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου. Ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος επανέλαβε την διαβεβαίωση που είχε δώσει πρόσφατα, ότι «μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει εξαλειφθεί η λίστα της ντροπής», εξαγγέλλοντας, μάλιστα, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρότασή του να αναλάβουν τα νοσοκομεία τη μάχη κατά των ναρκωτικών και, συγκεκριμένα, να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα χορήγησης μεθαδόνης. Μάλιστα, αυτή η πρόταση έχει γίνει ήδη αποδεκτή από τους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί τους ο Υπουργός Υγείας.
Στο κλείσιμο του δεύτερου μέρους της συζήτησης σχετικά με την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, η βουλευτής Μεσσηνίας ανέφερε: «Η πρωτοβουλία του Υπουργείου για την επίτευξη του στόχου ‘‘κανένας χρήστης, καμία οικογένεια με εξαρτημένο άτομο σε λίστα αναμονής’’ μέχρι τον Νοέμβριο, είναι χρέος της κοινωνίας μας να στεφθεί με επιτυχία. Είναι υποχρέωσή μας, υποχρέωση προς τις οικογένειες όλων των χρηστών, επιτέλους, να καταπολεμηθεί η μάστιγα των ναρκωτικών και οι ίδιοι αλλά και οι οικογένειές τους να γυρίσουν μια νέα σελίδα στη ζωή τους. Μια νέα σελίδα ένταξης και συμμετοχής στην κοινωνία, στη ζωή».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου