29.7.11

«Θεραπευτικά» τα μεταξωτά εσώρουχα!

Εκτός από προκλητικά τα μεταξωτά εσώρουχα έχουν και θεραπευτική… αξία!
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες, βοηθούν στα επώδυνα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και σταματούν την εμμένουσα φαγούρα από μυκητιάσεις και κολπίτιδες.
Σύμφωνα με ειδικούς από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια στην Ιταλία, τα μεταξωτά εσώρουχα συμβάλουν δραματικά στη μείωση των συμπτωμάτων των κολπικών μολύνσεων και των ερεθισμών, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις επιδεινώνουν τη νόσο. Κατά μέσο όρο οι μυκητιάσεις ταλαιπωρούν έως και 4 φορές το χρόνο την κάθε γυναίκα.
Στο πλαίσιο της μελέτης ούτε οι γυναίκες, ούτε και οι γιατροί γνώριζαν ποιο ύφασμα φορούν οι γυναίκες που έμπαιναν στο… μικροσκόπιό τους, ενώ λάμβαναν παράλληλα αντιμυκητιασική αγωγή.
Με την ολοκλήρωση της μελέτης φάνηκε πως τα συμπτώματα που εμφάνιζε το 90% των γυναικών που φορούσαν μεταξωτά εσώρουχα, έφθιναν σημαντικά και η συχνότητα εμφάνισης της επιμόλυνσης μειωνόταν στο μισό.
Επιπλέον, εικάζουν ότι επειδή ο μεταξοσκώληκας αναπτύσσεται και τρέφεται από μουριές, ο καρπός των οποίων είναι γνωστός για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες, ίσως αυτός είναι ο λόγος που αναστέλλει τα σημάδια του γήρατος.
Τα αποτελέσματα των μελετών δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Cosmetics and Toiletries Journal: tanea.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου