8.7.11

Εγκρίθηκε από το ΚΑΣ το έργο "Λιμένας Γυθείου" !!

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων η οριστική μελέτη του έργου "Λιμένας Γυθείου" στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η μελέτη του έργου ήρθε προς έγκριση στο Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, καθώς το Γύθειο προστατεύεται από το υπουργείο Πολιτισμού ως αρχαιολογικός και ιστορικός τόπος με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης είπε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο όχι μόνο για τη Λακωνία, αλλά και για τους γειτονικούς νομούς, με τεράστια συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας. Τόνισε ότι "και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και η εφορεία εναλίων αρχαιοτήτων έχουν κάνει εξονυχιστική έρευνα προκειμένου να μην υποστεί βλάβη ο οικισμός και να υποστηριχθεί το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής". Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι "υπάρχει χρονική πίεση διότι έχουν ανοίξει οι κωδικοί του ΕΣΠΑ στο οποίο έχει ενταχθεί το έργο και πρέπει οι διαδικασίες να κινηθούν ταχύτατα".
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση της μελέτης, επεκτείνεται ο χερσαίος μώλος κατά 110 μ. προς βόρεια στην ίδια κατεύθυνση με το υπάρχον τμήμα με το ίδιο πλάτος 13,65 μέτρα, ώστε το συνολικό μήκος που προκύπτει να ανταποκρίνεται στην ανάγκη κάλυψης των διαστάσεων των πλοίων που αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το λιμάνι.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 15.860.000 ευρώ και με την ολοκλήρωσή του θα μπορούν μεγάλα κρουαζιερόπλοια να προσεγγίζουν με άνεση το λιμάνι του Γυθείου. Το έργο σε συνδυασμό με τον νέο οδικό χάρτη που διαμορφώνεται στην Πελοπόννησο θα έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη της περιοχής καθώς και θα καταστήσει πιό εύκολα προσβάσιμους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου