21.7.11

Κουσελάς: Να γίνει άμεσα διάλογος ουσίας, με θέσπιση κανόνων για την απελευθέρωση των ταξί

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, συναντήθηκε σήμερα με τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, στη συνέχεια με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη 'Εξαρχο και τέλος με τη Γενική Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού κα Ρεγγίνα Βάρτζελη, από τους οποίους ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος μεταξύ του Υπουργού και των εκπροσώπων του κλάδο και να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις για τη λύση του προβλήματος που έχει προκύψει σχετικά με την απελευθέρωση των ταξί.
Ο κ. 'Εξαρχος ενημέρωσε τον κ. Κουσελά ότι την προσεχή Τρίτη θα συνέλθει ο διευρυμένος Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, ώστε να συζητηθεί το θέμα παρουσία του Υπουργού και των βουλευτών. Σημείωσε μάλιστα ότι έχει ζητήσει, με δημόσια δήλωσή του, να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος ώστε να διασφαλιστούν τα σύγχρονα πλαίσια κανόνων που χρειάζεται ο κλάδος, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Μετά από αυτά, ο κ. Κουσελάς δήλωσε τα εξής:
«Αποτελεί πάγια θέση μου ότι η άρση των αδικαιολόγητων φραγμών και περιορισμών για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, δεν μπορεί να ταυτίζεται με την κατάργηση κάθε αναγκαίου όρου και προϋπόθεσης για την ομαλή και τη βιώσιμη άσκηση ενός επαγγέλματος.
'Οπως είχα και δημόσια δηλώσει από τις 6-7-2011, είναι αναγκαίο η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί να γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια και κανόνες, αντίστοιχους με τα ισχύοντα για το επάγγελμα στην Ευρώπη, όπου για τον αριθμό των αδειών λαμβάνονται υπόψη τα αντίστοιχα πληθυσμιακά κριτήρια. Αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου η μετάβαση να γίνει ομαλά, με διασφάλιση υψηλής ποιότητας μεταφορικών υπηρεσιών για τους πολίτες και με αναβάθμιση του επαγγέλματος στα ευρωπαϊκά πρότυπα.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου