23.7.11

Θα δανειζόμαστε μέχρι να πεθάνουμε ….

Της Αντωνίας Μπούζα
Η μητέρα του κ.Οικονόμου δε θ΄ανησυχεί πλέον για τη σύνταξή της!
Την ημέρα όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. , καλεσμένος του τηλεοπτικού Σταθμού ALTER και του κ. Χατζηνικολάου ήταν ο Αναπλ.Υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου.
Η απλοϊκότητα των απαντήσεων που έδωσε στους καλά πληροφορημένους δημοσιογράφους του σταθμού , προκαλεί ανησυχία για τη δυνατότητα χειρισμού κρισίμων αποφάσεων για τη ζωή και το μέλλον των Ελλήνων, τόσο από τον ίδιο όσο και από το λοιπό Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ .
Με καθαρά λαϊκίστικο τρόπο δήλωσε ανακουφισμένος που η μητέρα του όπως είπε χαρακτηριστικά, δε θ΄ανησυχεί πλέον για τη σύνταξή της!!!!!
Θέλησε να μας πείσει πως τώρα πλέον, σταματάει ο φόβος για τη στάση πληρωμών και πως οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα βρίσκουν πλέον χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Εν τη ρύμη του λόγου του , απεκάλυψε στους Έλληνες , πως θα δανειζόμαστε μέχρι να πεθάνουμε με το αρχικό μνημόνιο , μόνο για να καλύψουμε τα στοιχειώδη της επιβίωσής μας!!!!
Εφ΄ όσον ήταν έτσι ,γιατί δε βγήκε εγκαίρως να το πει και να πληροφορήσει το λαό για τις λανθασμένες επιλογές της Κυβέρνησής του;
Αυτός δεν αποτελεί μέλος της Κυβέρνησης του κ.Παπανδρέου , που μας διαβεβαίωνε ότι με το μνημόνιο γίνεται η σωστή και μοναδική πολιτική κίνηση που υπήρχε για να μη χρεοκοπήσει η Χώρα;
Δε συνεχίσθηκε αυτό με τα εκβιαστικά διλήμματα για τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου;
Ψηφίζουμε για να μη χρεοκοπήσουμε όπως χαρακτηριστικά έλεγαν!
Κι όμως και ψηφίσαμε και χρεοκοπήσαμε!!!
Σα να μην έφταναν όλα αυτά, μαθαίνουμε πως πρέπει το Σεπτέμβριο να υπογραφεί και νέα δανειακή σύμβαση με το μηχανισμό στήριξης , δηλαδή, νέα μέτρα , εάν φυσικά επιτύχουν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου !!
Οι Κυβερνώντεςμε τον τρόπο που τοποθετούνται δημοσίως, θεωρούν πως οι Έλληνες, που ενώ η ιστορία τους κατατάσσει στους λαούς που δε δίστασαν ν΄αγωνισθούν μέχρις εσχάτων για να υπερασπισθούν τα όσια και τα ιερά του Έθνους , είναι ίσως κάτι αντίστοιχο με τα ....... σταβλισμένα ζώα, που απλώς πρέπει να είναι χαρούμενα και ήσυχα, επειδή κάποιος τους δίνει τη συγκεκριμένη δόση τροφής που έχουν ανάγκη για να επιβιώσουν !!
Εξευτελιστικό και μόνο σαν σκέψη κάτι τέτοιο για τον περήφανο Ελληνικό λαό!
Φυσικά κ.Οικονόμου και δεν αισθανόμαστε ασφαλείς και ήσυχοι, φυσικά και βλέπουμε ανίκανοι ν΄αντιδράσουμε να υποδουλώνεται η Χώρα μας ,να παραδίδεται η Εθνική μας κυριαρχία για να έχουμε ένα πιάτο φαγητό κι εσείς με περισπούδαστο ύφος να μας λέτε πως μας..σώσατε!!
Ανακαλέστε τα όσα είπατε και πείτε επιτέλους την αλήθεια στους Έλληνες , όσο σκληρή και αν είναι!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου