15.7.11

Λαθραία τσιγάρα διαφ. δασμών 3 εκατ. ευρώ στο Γύθειο !!

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφαλείας του Αρχηγείου και συντονισμένης επιχείρησης περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκε μεταμεσονύκτιες ώρες, το Φορτηγό πλοίο «RESTA» σημαίας Τανζανίας, με 5μελές πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Σκουταρίου στο Γύθειο, έμφορτο με σημαντικό αριθμό κιβωτίων (περίπου 2.000) λαθραίων τσιγάρων.
Το Φ/Γ «RESTA», το οποίο σύμφωνα με τα έγγραφα που έφερε είχε αποπλεύσει από Κύπρο με προορισμό το Μαυροβούνιο, με συνοδεία πλωτού περιπολικού ανοικτής θάλασσας κατέπλευσε πρωινές ώρες σήμερα στο λιμάνι του Γυθείου για έλεγχο.
Παράλληλα από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας εντοπίστηκαν, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την παραλία, τρία (03) φορτηγά οχήματα (1 συρόμενο και 2 τριαξονικά), χωρίς επιβαίνοντες, τα οποία φαίνεται ότι προορίζονταν για την εκφόρτωση και διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων, ενώ ένα ακόμη ημιφορτηγό (κλούβα) με 5 επιβαίνοντες εντοπίστηκε από αστυνομικά όργανα στην επαρχιακή οδό Σπάρτης - Γυθείου και διερευνάται η εμπλοκή τους στην υπόθεση.
Από την πρώτη καταμέτρηση των λαθραίων τσιγάρων που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το ύψος των διαφυγόντων δασμών υπερβαίνει τα 3.000.000 ευρώ.
Σε βάρος του 5μελούς πληρώματος του πλοίου και των πέντε (05) συλληφθέντων συνεργών τους, σχηματίζεται δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για παραβάσεις του Τελωνιακού Κώδικα και θα προσαχθούν αύριο από την Λιμενική Αρχή Γυθείου στις Αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές κατά την αυτόφωρη διαδικασία.
Το M/V «RESTA» , σημαίας Τανζανίας, τα 2.040 κιβώτια λαθραίων τσιγάρων που βρέθηκαν στα αμπάρια του και τα φορτηγά οχήματα που θα τα παραλάμβαναν έχουν κατασχεθεί στο πλαίσιο της σχηματιζόμενης δικογραφίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου