9.7.11

Θα πληρώσεις 140€ παραπάνω επειδή είσαι Έλληνας!

- Ήπειρος: Απίστευτος διάλογος ξενοδόχου με πελάτη
- Για το ίδιο δωμάτιο ένας Άγγλος πληρώνει 40€ και ένας Έλληνας 180€
- ''Για τους Έλληνες δεν υπάρχουν προσφορές! Εσείς πληρώνετε διαφορετικά''!
- Την ίδια ώρα πολλά ξενοδοχεία απειλούνται με λουκέτο και βάζουν πωλητήριο
Την ώρα που τα περισσότερα νοικοκυριά αγκομαχούν και προσπαθούν να βρουν χρήματα για τις καλοκαιρινές διακοπές, η τιμολογιακή πολιτική μεγάλων ξενοδοχείων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως στις Κυκλάδες, στα παράλια τις Ηπείρου και στη Λευκάδα, προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις...
Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, ξενοδόχοι που συνεργάζονται με τουριστικά γραφεία, νοικιάζουν τα ίδια δωμάτια σε Έλληνες και ξένους με κραυγαλέες οικονομικές διαφορές. Διαφορές που σε ξενοδοχείο της Ηπείρου, φτάνουν ακόμα και τα 140€ την ημέρα!
Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος ξενοδόχου - πελάτη, που δημοσιεύεται στο katoci.com...
- Παρακαλώ, θέλω ένα δίκλινο για τρεις ημέρες. Πόσο κοστίζει τη βραδιά;
- 180 ευρώ.
- Συγγνώμη, σε τουριστικό φυλλάδιο της Αγγλίας σας βρήκα με 40 ευρώ.
- Για τους Αγγλους, είστε Αγγλος εσείς;
- Ηλίθιος είμαι;
- Δυστυχώς για τους Έλληνες δεν προβλέπονται προσφορές.
- Μα δεν έχετε ακούσει για την κρίση;
- Εμείς κύριε δεν έχουμε κρίση!
Η άλλη όψη του νομίσματος
Την ίδια ώρα βέβαια υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Ξενοδοχεία μικρά και μεγάλα σε ολόκληρη την Ελλάδα βάζουν πωλητήριο λόγω της οικονομικής κρίσης και ήδη επενδυτές του εξωτερικού βολιδοσκοπούν την κατάσταση και ψάχνουν ευκαιρίες είτε αγοράς είτε μακροχρόνιας μίσθωσης ξενοδοχειακών μονάδων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.
Οι επενδυτές του εξωτερικού έχουν αναθέσει σε εξειδικευμένα γραφεία που τυχαίνει να γνωρίζουν ακόμα και τις μυστικές αναθέσεις, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν ακόμα και τις αγγελίες. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει για τις περιοχές: Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδος, Κως αλλά και Χαλκιδική, ενώ αγοραστικό ενδιαφέρον δείχνουν κυρίως Ρώσοι, Καναδοί, Κινέζοι και Αμερικανοί.
Αγκάθι στις διαπραγματεύσεις για την πώληση ξενοδοχειακών μονάδων είναι το υψηλό κόστος που φέρνει κώλυμα στη συμφωνία μεταξύ ξενοδόχων και επενδυτών. Όπως ανέφερε προ ημερών η Real News, παραδοσιακά και πολλών αστέρων ξενοδοχεία, όπως το President, το Divani, το “Τιτάνια” και το Ledra Marriot δεν συμβιβάζονται με ποσά μικρότερα των 100 εκατομμυρίων ευρώ παρά το γεγονός ότι τον προηγούμενο χρόνο η τιμή εκκίνησης ήταν διπλάσια στα 200 εκατομμύρια ευρώ...newsit

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου