2.7.11

Στους 13 περιφερειάρχες μεταφέρονται κεντρικές αρμοδιότητες της δημόσιας διοίκησης

MIA μέρα μετά την επιστολή που έστειλε στον Ζοζέ Mανουέλ Μπαρόζο, ζητώντας να απελευθερωθούν τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε τη μεταφορά κεντρικών αρμοδιοτήτων του κράτους στις 13 περιφέρειες της χώρας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες με τους περιφερειάρχες.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που θα έχουν οι περιφέρειες στην ανάπτυξη της χώρας και χαρακτήρισε τους περιφερειάρχες «θεμελιωτές μιας μεγάλης μεταρρύθμισης, που θέλει να φέρει την πολιτεία κοντά στον πολίτη, για να αντιμετωπίσει πραγματικά τις καθημερινές ανάγκες και τα προβλήματα σε όλους τους τομείς».
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το κράτος γίνεται πιο επιτελικό και ζήτησε από τους περιφερειάρχες να συνεργαστούν εποικοδομητικά με την κυβέρνηση.
«Ζητήσαμε από τον πρωθυπουργό να μικρύνει η απόσταση μεταξύ υπουργείων και περιφερειών» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Eνωσης Περιφερειών Ελλάδας Γιάννης Σγουρός και πρόσθεσε: «Οι περιφέρειες πλέον έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας, χρειάζονται όμως την τεχνική υποστήριξη από πλευράς κυβέρνησης».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου