9.6.11

Κλείνει το Iliatora.gr - Συγκινητικό "αντίο" από τον εμπνευστή της ιστοσελίδας

ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ !
Εννιά μήνες αγκομαχάει η ταλαίπωρη η μάνα για να φέρει στον κόσμο το παιδί. Εννιά μήνες πάλεψε και μια μήτρα ηλεκτρονική για να φέρει στον κόσμο τα δικά της παιδιά.
Ήταν Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου του 2010 όταν έμεινε έγκυος. Θα 'ναι Δευτέρα 13 Ιουνίου του 2011 όταν θα γεννήσει. Και το παιδιά που θα φέρει στον κόσμο δεν θα 'ναι σαν τ' άλλα, μα θα 'ναι αδύναμα, ταλαιπωρημένα, με μια απέραντη θλίψη στα μάτια να τα συντροφεύει στη ζωή τους. Αλλά με μια τεράστια παρακαταθήκη: Θα γεννηθούν σοφότερα απ' ότι αναμενόταν...
Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου θα 'ρθει το πλήρωμα του χρόνου για το ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ. Τα μεσάνυχτα, εννιά μήνες από την ημέρα που εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο, ο άνθρωπος που το δημιούργησε θα το "θανατώσει". Για να ξαναγεννηθεί και ο ίδιος. Σοφότερος, μετά τα όσα βίωσε μες στην ηλεκτρονική μήτρα της κοινωνίας...
Θέλει να γράψει πολλά καλέ μας αναγνώστη. Για το τι συνέβη όλο αυτό το χρονικό διάστημα, για τις στεναχώριες, τις πίκρες, τις έμμεσες απειλές και τους εκβιασμούς, για πολλά... Αλλά δεν θα το κάνει, για τρεις λόγους:
-Γιατί αν γενικολογήσει, ελοχεύει ο κίνδυνος να αδικήσει άθελα του ανθρώπους που δεν τον πείραξαν.
-Γιατί αν γίνει πιο συγκεκριμένος, έχουν τα μέσα και τις άκρες να αντιδράσουν με τον πλέον βρώμικο τρόπο, άκρες που αυτός ουδέποτε επιδιώξε να έχει (εν είδει γνωριμιών ή απλά "ουράς"...).
-Και τέλος, γιατί για να αντέξει, για να επιβιώσει, για να μη νιώσει ότι όλα ήταν ένα μεγάλο τίποτα, πρέπει να κρατήσει τις καλές στιγμές και να λησμονήσει τις άσχημες.
Να κρατήσει θύμησες από τους ανθρώπους που έλεγαν την καλή κουβέντα τους, είτε στο δρόμο, είτε μέσω τρίτων, είτε μέσω μηνυμάτων. Απ' όλους αυτούς που στήριξαν αυτόν τον άνθρωπο, τον αγαπούσαν και τον αγαπούν.
Τούτο μονάχα να ξέρεις: Οι λόγοι που ρίχνουν την αυλαία για το ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ δεν είναι οικονομικής φύσεως. Αν και τους πρώτους μήνες τα πράγματα ήταν εξαιρετικά δύσκολα, τον τελευταίο καιρό έσοδα- έξοδα είχαν φτάσει στα ίδια επίπεδα και όλα έδειχναν πως η κατάσταση θα βελτιωνόταν μέρα με τη μέρα, χάρη στην ολοένα και αυξανόμενη επισκεψιμότητα και στην επιλογή όλο και περισσοτέρων διαφημιζομένων να προβληθούν στο iliatora και να στηρίξουν την ταπεινή αυτή προσπάθεια.
Την ταπεινή αυτή προσπάθεια λοιπόν... Δεν μας ενδιαφέρει τι είπαν κατά τη διάρκεια της ή τι θα πουν τώρα, μετά το τέλος της, διάφοροι "φίλοι", ισχυροί ή οσφυοκάμπτες. Μας φτάνει που εμείς γνωρίζουμε την αλήθεια. Και τον αγώνα κάποιων ανθρώπων που εργαζόντουσαν ολημερίς προκειμένου να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα, για να έχουμε έτσι μια χούφτα φίλοι τη δυνατότητα να υπηρετήσουμε τη δημοσιογραφία στο νομό μας όπως νιώθαμε πως της άρμοζε.
Με τις μικρές μας δυνάμεις θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να προβάλουμε τον τόπο μας, τα όμορφα του αλλά κυρίως τα προβλήματα του, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Άλλωστε το ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ήταν μονάχα το κέφι μας, η αγάπη μας, το δεύτερο παιδί μας... Μονάχα...
Ο κόμπος στο λαιμό φαντάζει με θηλιά... Αλλά το μέτωπο είναι πεντακάθαρο κι ας αποπνέει έντονη τη μυρωδιά του ιδρώτα. Έτρεξε ποτάμι μα ήταν έντιμος. Μας αρκεί.
Σας ευχαριστούμε όλες και όλους. Μέσα από την καρδιά μας.
Υστεροφημία και Αξιοπρέπεια. Αντίο.
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ
Έσυρε φωνή θραμβευτικιά:
- Τετέλεσται!
κι ήταν σα να λεγε: Όλα αρχίζουν.
(Νίκος Καζαντζάκης)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου