4.6.11

EURO 2012 : Ελλάδα-Μάλτα 3-1

Στην κορυφή του 6ου ομίλου παρέμεινε η Εθνική ομάδα, καθώς στον έκτο αγώνα της για τα προκριματικά του EURO 2012, νίκησε 3-1 τη Μάλτα στο γήπεδο Καραϊσκάκη.
Δύο γκολ πέτυχε ο Φετφατζίδης (8΄, 26΄) κι ένα ο Κυριάκος Παπαδόπουλος (26΄), στο ντεμπούτο του.
Το μοναδικό γκολ των φιλοξενούμενων σημείωσε ο Μισφούντ (53΄).
"Αγριεμένοι" και με διάθεση να πιέσουν σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου από την αρχή του αγώνα, μπήκαν οι παίκτες του Φερναντο Σάντος.
Η πρώτη καλή στιγμή για την Εθνική ήρθε στο 6΄, όταν μετά από ωραία πάσα του Βασίλη Τοροσίδη στην "καρδιά" της αντίπαλης περιοχής, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με σουτ από κοντά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση (8΄), ο Κατσουράνης "έστρωσε" στο σημείο του πέναλτι και ο Γιάννης Φετφατζίδης με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0.
Στο 25΄ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σημείωσε γκολ, το οποία σωστά δεν μέτρησε, καθώς ο Έλληνας επιθετικός βρισκόταν σε θέση οφ-σαιντ.
Μόλις στο επόμενο λεπτό και μετά από άψογη εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Καραγκούνη, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έπιασε από κοντά την "καρφωτή" κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χονγκ, διπλασιάζοντας έτσι τα τέρματα της Ελλάδας.
Ο νεαρός αμυντικός της Σάλκε χρίστηκε σκόρερ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Εθνικής ανδρών.
Η Μάλτα κατάφερε να φτάσει στο γκολ στο 44΄ με τον Μιφσούντ μετά από λάθος απόκρουση του Κωνσταντόπουλου, ο οποίος επίσης πραγματοποίησε απόψε το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα, ωστόσο το τέρμα δεν μέτρησε καθώς ο επιθετικός της ομάδας του Μπούτιγκεγκ υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση.
Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα της Εθνικής στο δεύτερο ημίχρονο.
Οι διεθνής φάνηκαν να επαναπαύονται στο σκορ του πρώτου ημιχρόνου με αποτέλεσμα στο 54ο λεπτό ο Μιφσούντ να εκμεταλλευτεί την αδράνεια της ελληνικής άμυνας και να μειώσει προσωρινά σε 2-1.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο γκολ της Μάλτας επί ελληνικού εδάφους.
Στο 60΄ λίγο έλειψε η Ελλάδα να δεχθεί και δεύτερο γκολ, όταν ο Κοέν στην πρώτη του επαφή σούταρε, με τη μπάλα να "τραντάζει" το δεξί δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.
Η φάση αυτή "ξύπνησε" τους διεθνείς, οι οποίοι στο 64΄ εκμεταλλεύτηκαν το "δώρο" του Χονγκ, ο οποίος με την απόκρουσή του στην παράλληλη πάσα του Σαλπιγγίδη έστρωσε στον Γιάννη Φετφατζίδη και αυτός ανενόχλητος μέσα στη μεγάλη περιοχή έκανε το 3-1, "σφραγίζοντας" έτσι τη νίκη της Ελλάδας.
Το αντιπροσωπευτικό ματς συγκρότημα έχει 14 βαθμούς, ενώ στη 2η θέση βρίσκονται η Κροατία και το Ισραήλ (με έναν αγώνα περισσότερο) με 13 βαθμούς.
Διαιτητής: Πάβελ Γκιλ (Πολωνία) Κίτρινες: Κ. Παπαδόπουλος ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Κωνσταντόπουλος, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Μόρας, Κ. Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (70΄ Καφές), Νίνης (79΄ Χριστοδουλόπουλος), Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης (90΄ Μήτρογλου).
ΜΑΛΤΑ (Τζον Μπούτιγκεγκ): Χονγκ, Καρουάνα, Τσιμπέρας, Ανκγους, Φενέκ, Μπογκντάνοβιτς (59΄ Κοέν), Μπρίφα, Μιφσούντ, Χάτσινσον (87΄ Π. Φένες), Σέμπρι, Μπαγιάντα (80΄ Φάιλα).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου