25.6.11

Daily Mail: Άπληστοι, τσαμπατζήδες και χασομέρηδες οι Έλληνες!

Ένα ιδιαίτερα καυστικό και προκλητικό άρθρο φιλοξενεί η βρετανική Daily Mail, η οποία κάνει λόγο για άπληστους, τσαμπατζήδες και χασομέρηδες Έλληνες, αναλύοντας σε βάθος τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας.
Η «έρευνα» και τα κακεντρεχή σχόλια της βρετανικής εφημερίδας πραγματοποιήθηκαν με αφορμή το μετρό της Αθήνας. «Ακόμα και μια αποπνικτικά ζεστή καλοκαιρινή ημέρα, το μετρό της Αθήνας αποτελεί απόλαυση. Έχει κλιματισμό και οθόνες πλάσμα για τη διασκέδαση των επιβατών, όση ώρα περιμένουν στις δροσερές σπηλαιώδεις αποβάθρες –και οι συρμοί έρχονται στην ώρα τους. Υπάρχει και ένα ακόμα bonus για τους επιβάτες αυτού του τελευταίας τεχνολογίας μεταφορικού συστήματος: είναι -στην πράξη- δωρεάν για τα πέντε εκατομμύρια Έλληνες της ελληνικής πρωτεύουσας», αναφέρει στην αρχή του άρθρου, ο συντάκτης του Andrew Malone.
To γεγονός της μη ακύρωσης των εισιτηρίων, συνεχίζει το δημοσίευμα, «δεν αποτελεί έκπληξη, αφού το χάσιμο χρόνου γίνεται σε "ηράκλεια κλίμακα" –από τον ιδιοκτήτη του πιο μικρού καταστήματος μέχρι τις πιο ισχυρές προσωπικότητες των επιχειρήσεων και της πολιτικής- και αποτελεί μέρος της ζωής των Ελλήνων, όπως το ούζο και οι ελιές».
Παράλληλα, δεν παραλείπει να σχολιάσει τα ποσά των αμοιβών των εργαζομένων στο μετρό, από τους μηχανοδηγούς μέχρι τις καθαρίστριες, ενώ τονίζεται ότι οι Έλληνες δεν πλήρωσαν για την κατασκευή του, η οποία υλοποιήθηκε με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και ως εκ τούτου πλήρωσαν γι’ αυτή οι Βρετανοί φορολογούμενοι. Επισημαίνει επίσης ότι το μετρό δημιουργήθηκε για να αποσυμφορήσει τους αθηναϊκούς δρόμους από τα απίστευτα μποτιλιαρίσματα, ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων του 2004.
Ο αρθρογράφος της Daily Mail συγκρίνει τους ελληνικούς μισθούς με τους αντίστοιχους βρετανικούς, υπογραμμίζοντας ότι ο αρθρογράφος ότι κάθε βρετανική οικογένεια μπορεί να «φεσωθεί» ένα λογαριασμό ύψους 15.000 ευρώ για να πληρώσει την ελληνική οικονομική κρίση. Παράλληλα, κάνει αναφορά και στο περιβόητο «φακελάκι» ("fakelaki" όπως έγραψε χαρακτηριστικά) το οποίο λύνει κάθε... παρεξήγηση με τους εφοριακού, όπως και για τις καμουφλαρισμένες αδήλωτες πισίνες που δεν μπορούν να εντοπίσουν ούτε τα ελικόπτερα, ούτε το Google Earth!
Παράλληλα, συνεχίζει ο Malone, η απειλή της πτώχευσης έβγαλε πολλά χρήματα εκτός Ελλάδος, σε παράκτιους φορολογικούς παραδείσους, όπως το Λιχτενστάιν, οι Μπαχάμες και η Κύπρος, ενώ αναφέρεται και στην αύξηση των αγορών ακινήτων στο Λονδίνο από Έλληνες, η οποία στοχεύει «στην απόκρυψη εισοδημάτων από τις ελληνικές αρχές».
Αναφορά κάνει και στους Αγανακτισμένους -τους οποίους και επισκέφθηκε- τονίζοντας ότι πρέπει να στρέψουν την οργή τους πιο κοντά στο σπίτι τους, σε εκείνους τους Έλληνες που για πολλά χρόνια «έκαναν τους χαζούς», αρνούμενοι να δώσουν στη χώρα τους, ό,τι όφειλαν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου