2.6.11

Παύση πληρωμών στο έργο ανακαίνισης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Προϋπολογισμός Περιφέρειας – Καμία πρόοδος !!
Στην πορεία εφαρμογής του ΕΣΠΑ αναφέρθηκε σε συνέντευξή του, νωρίτερα στο ραδιόφωνο Τρίπολης, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος. Ο κ. Αποστολόπουλος είπε ότι και στις τρεις περιφέρειες έχει σημειωθεί πολύ μεγάλη πρόοδος στην ένταξη των έργων ικανοποιώντας απόλυτα τους ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μάλιστα για την Πελοπόννησο είπε ότι το ποσοστό φτάνει τα 63,5%.
Ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, αναφέρθηκε στα έργα ανακαίνισης που γίνονται τα τελευταία χρόνια στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης, λέγοντας ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει η παραλαβή τους.
Πρόσθεσε πως, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησε επιτροπή που όρισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το έργο κατατάχτηκε στη λεγόμενη «2η κατηγορία»,γιατί διαπιστώθηκαν μεγάλες κακοτεχνίες στην κατασκευή του και με απόφασή του έχει κηρυχθεί παύση πληρωμών. Μάλιστα ο γενικός γραμματέας είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες περαιτέρω ελέγχου, (με ογκομετρήσεις) και δεν απέκλεισε η υπόθεση αυτή και οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.
Όσον αφορά το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, ο κ. Αποστολόπουλος σημείωσε ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχει δρομολογηθεί η λύση του και βρίσκεται σε εξέλιξη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για κατασκευή δύο εργοστασίων βιολογικής ανοικτής επεξεργασίας στην Πάτρα και το Στράτο του Αγρινίου, ενώ χωροθετήθηκε και το τρίτο εργοστάσιο στην περιοχή της Ηλείας. Εξήγησε ότι στην Πελοπόννησο που το πρόβλημα είναι μείζον, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής η αρμοδιότητα συνολικά έχει εκχωρηθεί στην αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν έχει λόγο ούτε για να χωροθετήσει, ούτε και για να δώσει λύση στο πρόβλημα.
Σχετικά με τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είπε ότι δεν έχει σημειωθεί καμιά πρόοδος και δεν έχει εγκριθεί, γιατί δεν έχουν γίνει οι διορθώσεις που προβλέπει η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου. Σε ότι αφορά τις επιθέσεις που δέχεται με αφορμή το θέμα αυτό από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου δήλωσε ότι, στη θέση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχει τοποθετηθεί με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού με πρόταση του υπουργού Εσωτερικών και κατά συνέπεια, απολαμβάνει της νομιμοποίησης που έχει και η κυβέρνηση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου