3.6.11

Ζητούν κίνητρα οι Νέοι Αγρότες !!

ΣYΓKEKPIMENEΣ προτάσεις οι οποίες μεταξύ των άλλων αφορούν τον καθορισμό του αντικείμενου των αγροτικών επαγγελμάτων (και αγροτουρισμού), την ανάγκη για άμεση δημιουργία αγροτικών σχολείων για τα αγροτόπαιδα, τη βελτίωση της νομοθεσίας για αγροτικούς συνεταιρισμούς μόνο με αγρότες, κατέθεσε στην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μ. Αποστολάκη η Πανελλήνια Eνωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ. Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκαν πολλά σημεία για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, όπως:
Οι βοσκότοποι, που είναι δασικές εκτάσεις (και είναι η συντριπτική πλειονότητα των λιβαδιών) αλλά ακόμα και τα δάση, με συγκεκριμένη επιστημονική υποστήριξη (δασολόγοι, γεωπόνοι κ.λπ.) πρέπει να μπορούν να δέχονται βόσκηση και να είναι επιλέξιμες περιοχές για τα σχέδια βελτίωσης κτηνοτροφίας, την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και τη φροντίδα του περιβάλλοντος.
Η χρήση των βοσκοτόπων πρέπει να ανατεθεί στους κτηνοτρόφους, υπό τις διαχειριστικές οδηγίες των γεωτεχνικών (όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις χρήσεις, είτε στη γεωργία, είτε στην κτηνοτροφία, είστε στην αλιεία, είτε στη δασοκομία).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου