24.6.11

Η κοινή γνώμη συντάσσεται με το σθεναρό «ΟΧΙ» Σαμαρά

Από τα ευρήματα της εξαμηνιαίας έρευνας της MRB που δημοσιοποιήθηκαν προχθές προκύπτουν καθαρό προβάδισμα της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου και πλήρης υπεροχή του Αντώνη Σαμαρά σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Είναι σαφές ότι η κοινή γνώμη επιβραβεύει τη σθεναρή και υπεύθυνη στάση Σαμαρά που αρνείται να συναινέσει στην αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου, η οποία οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή και καταδικάζει την κοινωνία στη φτώχεια.
Παράλληλα, είναι φανερό ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. αρχίζει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι η επιμονή Σαμαρά στην επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και η πρόταση για την αλλαγή του μίγματος οικονομικής πολιτικής αποτελούν τη μοναδική ελπίδα της χώρας για την έξοδο από την κρίση.
Ο Αντώνης Σαμαράς καθιστά ξεκάθαρο ότι διαθέτει το ρεαλισμό να προτείνει ανάπτυξη αντί της ύφεσης και την αποφασιστικότητα να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά με τους δανειστές της χώρας, την ώρα που ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται αδύναμος σκύβοντας το κεφάλι στους ξένους.
Δείχνει ότι έχει το σθένος να αντισταθεί στις πιέσεις των ισχυρών να συναινέσει στο καταστροφικό πρόγραμμα κυβέρνησης – Τρόικας, όπως έκανε και χθες, διατυπώνοντας, με σοβαρά επιχειρήματα, ένα ηχηρό «όχι» στο τελεσίγραφο των κεντροδεξιών ηγετών.
Και αποδεικνύει ότι υπάρχουν περιθώρια αλλαγών, την ώρα που ο νέος «τσάρος» της οικονομίας Ε. Βενιζέλος καλύπτεται πίσω από τις αστοχίες του προκατόχου του για να επιβάλει ακόμα πιο επαχθή μέτρα από αυτά που είχε προωθήσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
Η δικαίωση του προέδρου της Ν.Δ. έρχεται μέσα από την καταγραφόμενη από τα εξαγόμενα των δημοσκοπήσεων ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, αλλά, κυρίως, με την ολοένα και πιο φανερή, αναγνώριση, ακόμα και από τους Ευρωπαίους, της ανάγκης να αλλάξει επιτέλους αυτό το μίγμα της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής.Πηγή : ET

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου