25.6.11

Έψαχναν λίρες και αρχαία, αλλά...

Το κυνήγι του θησαυρού είχε άδοξο τέλος
Οι 5 "χρυσοθήρες" ήταν πλήρως εξοπλισμένοι. Είχαν ανιχνευτή μετάλλων, αυτοσχέδιους χάρτες, τρεις φορητούς ασυρμάτους, καθώς σκαπτικά και άλλα εργαλεία.
Οι αστυνομικοί της Βοιωτίας τους εντόπισαν τυχαία σε περιπολία, τα ξημερώματα σε περιοχή της Τανάγρας Βοιωτίας, να έχουν κάνει λαθρανασκαφή και να ερευνούν το υπέδαφος με ανιχνευτές μετάλλων με σκοπό να βρουν λίρες και αρχαία αντικείμενα.
Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους συλλάβουν, οι 3 από τους 5 κατάφεραν να διαφύγουν εκμεταλλευόμενοι την ιδιομορφία του χώρου και το σκοτάδι, ενώ συνελήφθησαν οι άλλοι δυο, 49 και 72 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Μενιδίου Αττικής.
Οι 3 συνεργοί τους αναζητούνται, ενώ οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δύο (2) οχήματα, ένας (1) ανιχνευτής μετάλλων, αυτοσχέδιοι χάρτες, τρεις (3) φορητοί ασύρματοι, τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, καθώς και σκαπτικά και άλλα εργαλεία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών για παράβαση του Νόμου «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της κρίσης όλο και περισσότεροι απελπισμένοι δοκιμάζουν την τύχη τους στο "Κυνήγι του θησαυρού"΄.
Σε ορεινές περιοχές της Στερεάς έχουν θεαθεί αρκετοί επίδοξοι "χρυσοθήρες", ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισκεπτόμενοι μετά από καιρό τα πατρικά τους στα χωριά βρίσκουν σκαμμένα σημεία ακόμη και στις αυλές τους.LamiaReport

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου