4.6.11

Επίτροπος της τρόικας σε κάθε υπουργείο

Ασφυκτικό κλοιό θα σχηματίσει η τρόικα γύρω από τους υπουργούς, αφού επίτροποί της ετοιμάζονται να εποπτεύουν την τήρηση των όρων του Μνημονίου, παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις στο κάθε κομβικό υπουργείο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τρόικας η εφαρμογή του νέου Μνημονίου θα επιτηρείται στενά από «ξένους ειδικούς», απαιτώντας την περαιτέρω εμπλοκή των τεχνοκρατών της τρόικας στις μεταρρυθμίσεις.
«Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το νέο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων θα είναι αποτελεσματικό το ταχύτερο δυνατό, οι ελληνικές αρχές θα ενισχύσουν τη διαδικασία υλοποίησης, μεταξύ άλλων μέσω τεχνικής συνδρομής από το ΔΝΤ, από κράτη μέλη της ΕΕ και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και μέσω δημιουργίας μηχανισμών παρακολούθησης», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Κοινώς, η τρόικα «καπελώνει» τους υπουργούς της κυβέρνησης, θεωρώντας ουσιαστικά ότι δεν έχουν καταφέρει να προωθήσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις ιδιωτικοποιήσεις.
Από την κυβέρνηση πάντως ξεκαθαρίζεται ότι οι εν λόγω σύμβουλοι δεν θα έχουν κομβικό ρόλο, αποσαφήνιση απόλυτα λογική, αφού θα θεωρηθεί από την κοινή γνώμη ότι η χώρα βρίσκεται υπο ένα είδος κατοχής.
Το σίγουρό είναι ότι μόνο με... ανοιχτές αγκάλες δεν θα υποδεχτούν πολλοί υπουργοί τη συγκεκριμένη προοπτική, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να εκφράζει ήδη τις προθέσεις του...newpost.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου