4.6.11

Προσωρινή αργία από την Δευτέρα γ ια τον Π. Ψωμιάδη

ΣE προσωρινή αργία αναμένεται να τεθεί τη Δευτέρα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, με σχετική απόφαση που θα του κοινοποιήσει ο ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Θύμιος Σώκος. Ο κ. Σώκος παρέλαβε ήδη την απόφαση του Εφετείου, που καταδίκαζε τον κ. Ψωμιάδη σε φυλάκιση ενός χρόνου, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.
Στην περίπτωση της προσωρινής αργίας καθήκοντα περιφερειάρχη ασκεί ο αναπληρωτής του, που είναι ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης. Από την πλευρά του πάντως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, αναμένεται μέσα στην προθεσμία που ορίζει ο νόμος να προσφύγει στον Aρειο Πάγο, καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης της απόφασης. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η προσφυγή, η υπόθεση θα δικαστεί εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, διαφορετικά καθίσταται αμετάκλητη. Σε αυτή την τελευταία περίπτωση θα συνεδριάσει η ομάδα των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης Ψωμιάδη για να εκλέξει τον νέο περιφερειάρχη. Δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα έχουν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι.
Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, για την υπόθεση της μείωσης προστίμων σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων, από την εποχή που ήταν ακόμη νομάρχης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου