3.6.11

Εμπόριο ωαρίων - Εκβιασμοί και απειλές!

«Εσαι μεγάλη πουτάνα. Ηρθε το τέλος σου, όλο το γυμναστήριο θα δει τις φωτογραφίες σου, ώστε να μάθουν όλοι πόσο φτηνιάρα είσαι εσύ και ο γιος σου. Θα γ... εσένα και αυτόν που σε γ... ».
Το SMS που είχε αποθηκευμένο στο κινητό της η 33χρονη Κάτια από τη Ρωσία ήταν από τον άντρα που μέχρι τις αρχές του 2008 την ανάγκαζε να εκδίδεται και όταν προσπάθησε να γλιτώσει άρχισε να δέχεται εκβιασμούς και απειλές τόσο για την ίδια όσο και για το γιο της. Αυτή την κατάσταση την ήξερε πάνω-κάτω από άλλες γυναίκες. Αυτό, όμως, που της είχε κάνει μεγάλη εντύπωση ήταν η σχέση της γυναίκας που μεσολάβησε για να πουλήσει τα ωάριά της στην ιδιωτική κλινική.
Λίγο πριν από το καλοκαίρι του 2007, η Κάτια μαζί με τη μεσάζουσα, μια Ελληνίδα 55 ετών, επισκέφτηκαν μία από τις γνωστότερες κλινικές που ειδικεύονται στην εξωσωματική γονιμοποίηση στην Αθήνα. Ο γιατρός, χωρίς να της μιλήσει, είπε στη μεσάζουσα: «Είναι καμιά από αυτές που βγάζεις στο πεζοδρόμιο;» «Οχι, είναι η φίλη ενός φίλου που έχει ανάγκη από λεφτά», απάντησε η 55χρονη και οι διαδικασίες ξεκίνησαν.
Της έκαναν κάποιες εξετάσεις, μετά από λίγες μέρες την ενημέρωσαν ότι «είναι καλές» και η 55χρονη πήγε στο σπίτι της μερικές ενέσεις και της εξήγησε πώς θα τις κάνει στον εαυτό της. Αρχισε την ορμονοθεραπεία και μετά από περίπου είκοσι μέρες πήγε στην κλινική. «Μπήκα σε ένα θάλαμο, μου έδωσαν φάρμακα και με νάρκωσαν για περίπου είκοσι λεπτά, όσο χρειάστηκε για να μου πάρουν τα ωάρια. Οταν συνήλθα, στο θάλαμό μου ήρθε η κυρία ......., με πήρε και μετά μόνη της πήγε στο ταμείο. Μετά με πλησίασε και μου είπε ότι μόλις εισέπραξε 2.000 ευρώ. Φύγαμε και στο αυτοκίνητο μού έδωσε 1.200 ευρώ, όπως μου είχε υποσχεθεί. Τα 500 τα κράτησε η ίδια και τα 300 θα τα έδινε στον Σ.Κ.». Ηταν ο άντρας που την απειλούσε όταν αποφάσισε να διακόψει το πεζοδρόμιο.enet.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου