16.6.11

Με όγκο και παλμό η συγκέντρωση των ένστολων στην Τρίπολη !

Μια από τις μεγαλύτερες κι ογκωδέστερες συγκεντρώσεις εργαζομένων στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Περί τα 1.000 άτομα αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από όλη την Πελοπόννησο, προχώρησαν σε ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου.
Οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, διαφωνούν με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, γιατί όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους, Χρήστος Φωτόπουλος προβλέπει, ''κάθετες και ισοπεδωτικές μειώσεις στις μισθολογικές δαπάνες στο δημόσιο τομέα για αποδοχές, συντάξεις και πρόσθετες παροχές, καθώς και σημαντικές μειώσεις στις λειτουργικές δαπάνες και στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού''.
Ο κ. Φωτόπουλος πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται μόνο ως κατασταλτικός μηχανισμός, συμπληρώνοντας με έμφαση ότι ''είμαστε κι εμείς λαός'' και τόνισε ότι σήμερα από την Τρίπολη, για συμβολικούς λόγους, αφού από την Πελοπόννησο ξεκίνησε η επανάσταση, ξεκινούν κι αυτοί τον αγώνα τους.
Την συγκέντρωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Αριστείδης Μπουρμάς, ο πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Αρκαδίας της ΝΔ Γιώργος Μαρκόπουλος, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιάννης Κουνέλης κι ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Βαγγέλης Γούργαρης, ενώ στη συγκέντρωση παρίστατο ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.
Οι ένστολοι στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία ως τα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εκεί παρέμειναν για 45 λεπτά της ώρας, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, επιδίδοντάς του ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, ''εκφράζουμε την βαθύτατη ανησυχία μας για το που οδηγεί η πρωτοφανής κρίση τα πράγματα στη Χώρα μας με την έλλειψη προοπτικής, ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον από την έκρηξη της ανεργίας, την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού, από το - τεράστιο βάρος που φορτώνεται στις πλάτες των απλών ανθρώπων που αυτοί καλούνται να επωμισθούν τις συνέπειες από την ασύδοτη διαχρονική δράση των λυμεώνων του δημοσίου χρήματος που ακόμα παραμένουν στο απυρόβλητο. Το διακύβευμα για μας τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας είναι να μην μετατραπούμε εμείς σε μηχανισμό απορρόφησης των ισχυρών κραδασμών από τις πολιτικές που οδήγησαν τη Χώρα μας σ' αυτό το αδιέξοδο και να μετατραπούμε σε "σάκο του μποξ" για ανομήματα άλλων.Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται με την αστυνομική καταστολή. Η ανέχεια που βιώνει κάποιος που για να μπορέσει απλά και μόνο να φάει κάτι για να κρατηθεί στη ζωή προστρέχει στα σκουπίδια και τα υπολείμματα στο τέλος των λαϊκών αγορών - φαινόμενο γεωμετρικά αυξητικής έντασης - δεν λύνεται με αστυνομικά μέτρα''.
Ο κ. Τατούλης μαζί με τους τρεις θεματικούς αντιπεριφερειάρχες υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών και τους διαβεβαίωσε ότι θα προωθήσει τα αιτήματά τους.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μιλώντας στους ένστολους, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο νέος θεσμός που εκπροσωπεί, αφουγκράζεται τις αγωνίες και τις ανάγκες όλων των πολιτών, σημειώνοντας πως αυτή την ώρα κανείς δεν πρέπει να κάνει κανένα διαχωρισμό πολιτών.
Σας καλωσορίζω τους είπε, στο σπίτι σας και χαίρομαι για την ποιότητα της εκδήλωσής σας, που βγάζει καημό, μεράκι και πείσμα για να σωθεί ο τόπος.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι ''ως Περιφέρεια προσπαθούμε να βοηθήσουμε καλύπτοντας τις αδυναμίες που υπάρχουν, γιατί χωρίς ασφάλεια η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη μπαίνει σε δύσκολους δρόμους. Είμαστε μια Περιφέρεια με υψηλό επίπεδο ασφάλειας και αυτό το χρωστάμε στα στελέχη που ξεπερνούν τον εαυτό τους σε προσφορά''.protothema

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου