4.6.11

Το Νησί: Επιστρέφει τη Δευτέρα 6 Ιουνίου !

Το Νησί που όλοι αγαπήσαμε δεν μας αφήνει έτσι: Επιστρέφει με ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ δια χειρός Θοδωρή Παπαδουλάκη, το οποίο επιστρέφει στις οθόνες μας τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις 22:00 το βράδυ.
Εξορία, θανατική καταδίκη, κοινωνικός αποκλεισμός, απόρριψη. Λέξεις που για δεκαετίες ήταν συνώνυμες με τη Σπιναλόγκα. Γιατροί, κοινωνιολόγοι, ιστορικοί, άνθρωποι που συναναστράφηκαν τους Χανσενικούς αλλά και πρώην Χανσενικοί που έζησαν στη Σπιναλόγκα, μιλούν για την πανάρχαια αυτή ασθένεια.
Μιλούν για τις δυσμορφίες που προκαλούσε, για τον τρόπο μετάδοσης, για το στιγματισμό ολόκληρων οικογενειών, για τις κοινωνικές επιπτώσεις του εγκλεισμού καθώς και για τον αγώνα των απομονωμένων στο νησί για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Σήμερα, που η ασθένεια θεραπεύεται, ο βράχος του νησιού μάς θυμίζει την πάλη του ανθρώπου για ζωή και μας υπενθυμίζει την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης.
Το ντοκιμαντέρ υπογράφει ο σκηνοθέτης της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του Mega, «Το Νησί», Θοδωρής Παπαδουλάκης, και γυρίστηκε στα πλαίσια της έρευνας, που έγινε για την πραγματοποίησή της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου