25.6.11

Και 2ος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι καταψηφίζει το μεσοπρόθεσμο

ΣE συναγερμό έχει τεθεί το Μέγαρο Μαξίμου μετά και τη δήλωση του βουλευτή Θεσσαλονίκης Θωμά Ρομπόπουλου ότι δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Μετά τον Αλέκο Αθανασιάδη (Κοζάνη), ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει, καθώς διαφωνεί με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και δεύτερος βουλευτής δηλώνει ότι θα διαφοροποιηθεί κατά την ψηφοφορία. Παράλληλα ένας τρίτος βουλευτής που δεν το έχει κοινοποιήσει ακόμη, προσανατολίζεται στην ίδια κατεύθυνση. Ο κ. Ρομπόπουλος σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε ότι «δεν μπορώ να ψηφίσω αυτά τα μέτρα. Eχω καθαρή τη συνείδηση μου και θα πράξω αυτό που λέει. Τη Δευτέρα θα αποφασίσω. Αυτή τη στιγμή όμως, αυτή είναι η άποψή μου». Δι'Α αυτού του τρόπου ο βουλευτής αφήνει και ένα μικρό «παράθυρο» υπαναχώρησης.
Ωστόσο ο κ. Ρομπόπουλος δήλωσε ότι αν του ζητήσει το κόμμα του να παραιτηθεί, θα το πράξει. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν υπάρξει παραίτηση άμεσα ίσως να μη χαθεί και ψήφος για το κυβερνών κόμμα. Στη δήλωσή του ο κ. Ρομπόπουλος αναφέρει ότι «Eδωσα ψήφο εμπιστοσύνης σε μια νέα κυβέρνηση. Αλλά η νέα κυβέρνηση δεν κυβερνά. Πήγε στις Βρυξέλλες και γύρισε πίσω. Βάλαμε τον Βενιζέλο στη θέση του Παπακωνσταντίνου. Πίστευα ότι αυτά που συζητήσαμε στον ΚΤΕ θα ληφθούν υπόψη και κάποια από αυτά θα περνούσαν. Εγώ είδα ένα Βενιζέλο που δεν μπορεί να διαπραγματευθεί με την τρόικα. Ο βουλευτής κατέληξε λέγοντας ότι «Δεν θα ξοφλήσουμε ποτέ το χρέος, θα πληρώνουμε πάντα τόκους». Αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα κάνει η κ. Χρύσα Αράπογλου.
Η κυβέρνηση εισέρχεται εκ νέου σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Eχει 155 βουλευτές και εάν οι δύο δεν ψηφίσουν, όπως δηλώνουν, θα μείνει με 153 βουλευτές.
Hδη υπάρχει κινητοποίηση από τη γενική γραμματέα του πρωθυπουργού κ. Βάρτζελη, τον γραμματέα της Κ.Ο. κ. Eξαρχο και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ προς βουλευτές που θεωρούνται επίφοβοι να μην ψηφίσουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου